Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Οι θέσεις της "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην κεντρ. Μακεδονία" στα Γιαννιτσά από Θ. Αγαπητό και Βαγγ. Πατετσίνη

Από αριστερά: Βαγγέλης Πατετσίνης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θαν. Αγαπητός, υποψήφιος Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας και Ηλίας Καραμπατζάκης, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ που "άνοιξε" την εκδήλωση
Η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Περιφερειακού σχήματος "ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά" στο νομό Πέλλας έγινε χτες το...
βράδυ στα Γιαννιτσά, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου και είχε ως θέμα την παρουσίαση της πολιτικής πρότασης εν όψει της μάχης των Περιφερειακών εκλογών.

Την πρόταση του σχήματος ανέλυσε εκτενώς ο επικεφαλής του σχήματος, Θανάσης Αγαπητός, υποψήφιος Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας που τόνισε ότι η μάχη είναι βαθύτατα πολιτική και όχι όπως παραπλανητικά υποστηρίζουν οι άλλοι, αυτοδιοικητική. Είπε ότι το τοπικό κράτος, τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και ΟΤΑ υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων που επιβάλλουν οι δανειστές και οι υπερεθνικοί θεσμοί (ΔΝΤ, Τρόικα) και κατέληξε ότι ένας μόνο δρόμος υπάρχει, αυτός της αντικαπιταλιστικής ανατροπής με αποδέσμευση από την ΕΕ και το ευρώ, την παύση πληρωμών, της μονομερούς διαγραφής του χρέους και την κοινωνικοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και μέσων με εργατικό έλεγχο.



Παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής του σχήματος στην Πέλλα, Βαγγέλης Πατετσίνης που ανέδειξε την σημασία της σύνδεσης της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ταξικό εργατικό κίνημα όλο το προηγούμενο διάστημα και η οποία πρέπει να "κεφαλαιοποιηθεί" στις εκλογές χωρίς όμως "να έχουμε την αυταπάτη ότι τα προβλήματα λύνονται με τις εκλογές", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση "έκλεισε" με τοποθετήσεις των πολιτών που παρακολούθησαν την διαδικασία.

Η ομιλία του Θανάση Αγαπητού και του Βαγγέλη Πατετσίνη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Πέλλας




*δείτε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης. Στο βίντεο αυτό ο Θαν. Αγαπητός κλείνει την ομιλία του.




Δεν υπάρχουν σχόλια: