Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Δήλωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Θαν. Αγαπητού για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μάρτη στη Θεσσαλονίκη


Κλιμάκιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία συμμετείχε στην κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, το Συντονιστικό Καθηγητών σε διαθεσιμότητα και οι Σχολικοί Φύλακες με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μάρτη στη...
Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχαν ο Θανάσης Αγαπητός, υποψήφιος περιφερειάρχης, ο Δημήτρης Σταμάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γιάννης Κούτρας από την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή» και Ηλίας Σμήλιος από την «Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-Μενεμένης».

Μετά την κινητοποίηση ο Θ. Αγαπητός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Χαιρετίζουμε τη μαχητική κινητοποίηση και την αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλακών και των άλλων εργαζομένων που δε δέχονται σαν τετελεσμένα τις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και των κοινωνικών υπηρεσιών.
Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της αστυνομίας που επιχείρησε εμποδίσει την κινητοποίηση των εργαζομένων κινητοποιώντας για άλλη μια φορά τα ΜΑΤ.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να αγκαλιάσει αυτόν τον αγώνα και να τον εντάξει στην πάλη του ενάντια στην πολιτική που επιβάλλουν Μνημόνιο, χρέος και ευρώ.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα για ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και έξοδο από ευρώ και ΕΕ. Για να υπερασπιστούμε το ψωμί, την παιδεία, την ελευθερία, το μέλλον της νέας γενιάς.

Έτσι τιμάμε το παράδειγμα αγώνα και λαϊκής αυτοπεποίθησης της Επανάστασης του ’21, που διδάσκει ότι απέναντι στην τυραννία και την ανελευθερία μόνη επιλογή είναι ο ξεσηκωμός του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια: