Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στη μάχη η "Αντικαπιταλιστική Ανατροπή" στην Περιφέρεια Αττικής / Η Δ. Κουτσούμπα επικεφαλής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/3/2014 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στο αμφιθέατρο Αντωνιάδου η σύσκεψη-συνέλευση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην...
Περιφέρεια Αττικής».
Τα θέματα της σύσκεψης ήταν: ο απολογισμός της παρέμβασής του Περιφερειακού σχήματος-κίνησης το προηγούμενο διάστημα καθώς και της παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ο προγραμματισμός και σχεδιασμός της εκλογικής μάχης του Μαΐου.


Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με μαζική συμμετοχή εργαζόμενων, νέων και αγωνιστών από κάθε γωνία της Αττικής, ο απερχόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική» σ. Άγγελος Χάγιος παρουσίασε όλους τους σταθμούς της δράσης και παρέμβασης του σχήματος από τις προηγούμενες εκλογές. Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» τόνισε, «ήταν μπροστά και συμμετείχε σε όλες τις μεγάλες μάχες του λαού ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Στάθηκε δίπλα σε κάθε μικρό και μεγάλο εργατικό και τοπικό αγώνα. Βρέθηκε σε εργοστάσια και απεργίες, σε συγκεντρώσεις κατοίκων, σε τοπικά κινήματα. Με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο κατήγγειλε και καταψήφισε όλες τις αντιλαϊκές μεθοδεύσεις, πολιτικές αποφάσεις και τα σχέδια της Περιφέρειας, του τοπικού δηλαδή κράτους. Αλλά και επεξεργάστηκε μάχιμη γραμμή και αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για μια σειρά σοβαρά ζητήματα, όπως το θέμα των σκουπιδιών, των χώρων, της αντιδραστικής αναμόρφωσης του κράτους μέσω «Καλλικράτη» και Ε.Ε. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.»

Ο Άγγελος Χάγιος τόνισε ότι η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» είναι εδώ και θα δώσει δυνατά τη μάχη, με καθαρή γραμμή και πρόγραμμα, με αντικαπιταλιστικό και ταξικό περιεχόμενο, χωρίς αυταπάτες διαχείρισης και υποταγής. Είναι τμήμα του ευρύτερου δυναμικού του κινήματος, της αντικαπιταλιστικής πάλης και αριστεράς που μιλάει για την ανατροπή, για έναν άλλο δρόμο για να ζήσουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο λαός. Μαζί με τα δεκάδες δημοτικά σχήματα και κινήσεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε όλο το λεκανοπέδιο, χρειάζεται να δυναμώσει και στις τοπικές εκλογές το ρεύμα της ανατροπής, του αποφασιστικού αγώνα και της αντιδιαχειριστικής, αντι-ΕΕ και αντικυβερνητικής αριστεράς, της αριστεράς του άλλου δρόμου, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και το κράτος του. Αυτή η αριστερά έχει καθαρή στάση και στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο των εκλογικών αναμετρήσεων, γιατί έχει κριτήρια και αρχές, πολιτικό πρόγραμμα και λογική που δεν χωράει σε εκβιαστικά διλήμματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση με πολλές παρεμβάσεις και τοποθετήσεις, στην οποία τονίστηκαν οι αιχμές και τα πολιτικά ζητήματα της εκλογικής μάχης, προτάθηκαν δράσεις και βήματα για το πρόγραμμα και τη λειτουργία της κίνησης το επόμενο διάστημα, αναφέρθηκαν αδυναμίες και καθυστερήσεις.

Μετά το κλείσιμο της διαδικασίας του απολογισμού και των προτάσεων για την πολιτική και εκλογική παρέμβαση της κίνησης, πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τους επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Μαΐου. Το
Δεσπ. Κουτσούμπα
κατάμεστο αμφιθέατρο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση της απερχόμενης συντονιστικής γραμματείας να είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής» η συντρόφισσα Δέσποινα Κουτσούμπα, εργαζόμενη, συνδικαλίστρια από το χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Αριστερής Ανασύνθεσης.


Επίσης προτάθηκε και εγκρίθηκε νέο Συντονιστικό Όργανο της περιφερειακής κίνησης το οποίο θα αναλάβει τη λειτουργία της και το συντονισμό της εκλογικής παρέμβασης σε όλους τους τομείς της Αττικής. Τις επόμενες μέρες, εκτός από ανακοινώσεις και εκλογική διακήρυξη, θα καταληχθούν και οι 8 υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και θα συγκροτηθεί όλο το ψηφοδέλτιο.

πηγή: ΝΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: