Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

"Κατηγορώ" ΣΕΚ σε ΝΑΡ- ΑΡΑΝ και ΕΚΚΕ Περιστερίου για αντισυντροφική και ρατσιστική συμπεριφορά!!

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΚ κατηγορεί ευθέως για αντισυντροφικές πρακτικές τα μέλη του ΝΑΡ, της ΑΡΑΝ και του ΕΚΚΕ Περιστερίου τα οποία μπλοκάρισαν την διαδικασία ανάδειξης επικεφαλής του σχήματος που θα κατέβαινε στον δήμο Περιστερίου στις...
δημοτικές εκλογές.
Η ανακοίνωση είναι:


ΣΕΚ Περιστερίου : Ανακοινωση για τη Συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου

          Την Πέμπτη 20 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για να αποφασίσουμε τη διακήρυξη για τις εκλογές και τον ή την επικεφαλής του σχήματος. Η συνέλευση ορίστηκε από το συντονιστικό που συνεδρίασε την προηγούμενη Τετάρτη 12/3 και στο οποίο ξαφνικά και χωρίς να έχει συζητηθεί σε καμία προηγούμενη συλλογική διαδικασία μας ανακοινώθηκε ότι η σ. Αντωνία Αθανασοπούλου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την Αριστερή Κίνηση δεν θα είναι επικεφαλής στις επόμενες δημοτικές εκλογές και ότι θα αντικατασταθεί από τον σ. Πάνο Παπανικολάου (μέλος του ΝΑΡ). Απ’τη δική μας μεριά επιμείναμε ότι είναι λάθος να γίνει εναλλαγή την τελευταία στιγμή και στηρίξαμε την άποψη ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με επικεφαλής την σ. Αντωνία Αθανασοπούλου. Αντιθέτως οι σύντροφοι επέμειναν ότι πρέπει να αντικατασταθεί και συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συνέλευση της Αριστερής Κίνησης.

          Στη συνέλευση συμμετείχαν πάνω από 100 Περιστεριώτες αγωνιστές, ντόπιοι και μετανάστες και μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μια πλούσια και δημοκρατική συζήτηση και να οργανώσουμε τη δράση μας στη γειτονιά εν όψει των δημοτικών εκλογών. Δυστυχώς η συνέλευση εξελίχθηκε σε μια πολύωρη επίθεση στους συντρόφους του ΣΕΚ και της ΚΕΕΡΦΑ. Συγκεκριμένα προτείναμε, ως δεύτερη υποψήφια για την θέση της επικεφαλής, την σ. Λίλιαν Μπουρίτη. Η σ. Λίλιαν Μπουρίτη είναι γνωστή για τη δράση της στο εργατικό κίνημα καθώς και για τις αντιφασιστικές μάχες που έχουν διεξαχθεί στο Περιστέρι και έχει διατελέσει μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η πρότασή μας αυτή πυροδότησε μία σειρά χυδαίων και αντισυντροφικών επιθέσεων, από μερίδα του σώματος της συνέλευσης, που κινήθηκε σε διαφορετικούς άξονες.
          Αρχικά ενάντια στους συντρόφους μας μετανάστες μαζί με τους οποίους η ΚΕΕΡΦΑ και η Αριστερή Κίνηση έχει οργανώσει αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε γειτονιές του Περιστερίου όπως στον Λόφο Αξιωματικών και στο Μπουρνάζι και κάποιοι τους αποκάλεσαν “περιπλανώμενα πλήθη” και “πλήθος αγνώστων” κι ότι ήρθαν στη συνέλευση απλά για να “σηκώσουν το χέρι τους”. Παρ’ότι οι σύντροφοι μετανάστες απάντησαν ότι ξέρουν πολύ καλά για ποιο λόγο ήρθαν στη συνέλευση και δεν θέλουν να τους υποτιμάει κανείς, παρότι θύμισαν τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις που έχουμε οργανώσει στο Περιστέρι, παρότι κάλεσαν μερίδα της συνέλευσης να μην τους συμπεριφέρεται όπως ο Σαμαράς που δεν τους δίνει δικαίωμα ψήφου και παρότι είπαν ότι πίστευαν ότι σε διαδικασίες της αντικαπιταλιστικης αριστεράς είναι ισότιμα μέλη, δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί των συντρόφων που συνέχιζαν τις φραστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών έχοντας ως σκοπό να διαλύσουν μια πολύ μαζική συνέλευση.
          Οι επιθέσεις δεν περιορίστηκαν στους συντρόφους μετανάστες αλλά προχώρησαν σε ζητήματα δημοκρατίας που θεωρούσαμε ότι ήταν ληγμένα σε διαδικασίες της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Οι σύντροφοι καλούσαν διαρκώς τη σ. Λίλιαν Μπουρίτη να αποσύρει την υποψηφιότητα της με την αιτιολογία ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και συναίνεση. Δεν μπορούσαν καν να δεχτούν ότι στη συνέλευση της Αριστερής Κίνησης μπορούν να υπάρχουν δύο υποψηφιότητες και να αποφασίσουμε δημοκρατικά ποια από τις δύο πλειοψηφεί. Όταν επιμείναμε ότι η υποψηφιότητα αυτή δεν θα αποσυρθεί και μπορεί να υπάρξει εναλλαγή μεταξύ των 2 υποψηφίων στην 5ετή θητεία αυτό απορρίφθηκε χωρίς κανένα επιχείρημα αλλά με σειρά επόμενων επιθέσεων.
          Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις συνεχίστηκαν όταν οι σ του ΝΑΡ, της ΑΡΑΝ και του ΕΚΚΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν όλοι με τη δικαιολογία ότι δεν είναι όλοι μέλη της Αριστερής Κίνησης. Δεν θεωρούσαν ότι είναι μέλη  αγωνιστές και αγωνίστριες, ντόπιοι και μετανάστες που δίνουν μάχη καθημερινά στις γειτονιές του Περιστερίου, που ζούν έως και 20 χρόνια στην γειτονιά. Ο λόγος που κατά τους συντρόφους δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν όλοι όσοι συμμετείχαν στη συνέλευση ήταν ότι δεν είχαν συμμετάσχει σε συνέλευση της Κίνησης. Μόνο που Αριστερή Κίνηση έχει κάνει μία μόνο συνέλευση σε διάστημα 2 χρόνων. Το ότι έδωσαν τις μάχες στο εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα και τις δημοτικές και βουλευτικές εκλογές με την αντικαπιταλιστική αριστερά δεν είχε καμία σημασία.
          Μετά από όλα αυτά οι σ. του ΣΕΚ αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τη συνέλευση και να μην νομιμοποιήσουμε τέτοιες διαδικασίες. Παρόλα αυτά οι σύντροφοι που έμειναν έβγαλαν αποφάσεις και ανακοίνωσαν ότι εκλέχτηκε ο επικεφαλής αν και δεν αποτελούσαν ούτε το 1/2 του σώματος της συνέλευσης.
          Πρόκειται για αντιδημοκρατικές και αντισυντροφικές συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση της επαναστατικής αριστεράς. Θα παλέψουμε να μην επαναληφθούν και να δυναμώσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά πανελλαδικά τόσο στους αγώνες όσο και στη μάχη των εκλογών

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: