Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

«Πάγωσε» το ΠΑΣΟΚ από την απόφαση του ανακριτή για Καρχιμάκη

Με κυρίαρχο θέμα την υπόθεση του Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή απειλή, να προφυλακιστεί δηλαδή με μία απολύτως αμφιλεγόμενη κατηγορία και με μία εντελώς περίεργη ανακριτική προσέγγιση, συνεδριάζει αυτή την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση του ανακριτή να επιβάλει στον...
πρώην γραμματέα του κόμματος την εξοντωτική εγγύηση του ενός εκατ. ευρώ για να μην προφυλακιστεί, έπεσε σαν «βόμβα» στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να καταβάλει την εγγύηση και προφανώς τώρα θα κληθεί το δικαστικό συμβούλιο να επανεξετάσει την υπόθεση. 

Ως γνωστό, ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι σε έρευνα που έκαναν οι αρχές στο σπίτι του διαπιστώθηκε ότι κατέχει απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ωστόσο, ο κ. Καρχιμάκης δήλωσε ότι έλαβε το έγγραφο αυτό, όπως και άλλα έγγραφα σε ανώνυμο φάκελο το 2007, επειδή ήταν τότε αρμόδιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα άμυνας.
Μάλιστα, ο κ. Καρχιμάκης τα χρησιμοποίησε τότε σε ερώτησή του στη Βουλή και έλαβε απάντηση από τον τότε υπουργό, χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα απορρήτου.

Το μείζον της υπόθεσης όμως είναι τώρα στο πώς τον αντιμετώπισε ο ανακριτής, που του επέβαλε το εξωφρενικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως εγγύηση, για να μην τον προφυλακίσει.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, αλλά και την αμηχανία τους. Πολλοί μιλούσαν για πολιτική δίωξη, ενώ δεν έκρυβαν την οργή τους.
Ήταν, δε, κάποιοι αποφασισμένοι να το θέσουν στη συνεδρίαση, ζητώντας να υπάρξει δυναμική πολιτική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας αδιανόητο να αφήνονται στελέχη του Κινήματος στο έλεος σκοπιμοτήτων και περίεργων μηχανισμών.

Η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη
"Η κατηγορία δεν αντιστοιχεί στο πρόσωπο μου και στην πάγια δράση και συμπεριφορά μου χάριν και υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος. Κυρίως όμως δεν αναλογεί στο υλικό της δικογραφίας.
Ως εκ τούτου, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη στο πλαίσιο της θεσμικής της λειτουργίας θα καταλήξει στην αναγνώριση της αθωότητάς μου.

Ασφαλώς δεν κατεβλήθη η εγγύηση του 1.000.000 ευρω δεδομένου άλλωστε ότι δεν το επιτρέπουν τα ισχνά οικονομικά μου".

ProtoThema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: