Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΒΕΡΟΙΑ / Ενεργοί Πολίτες: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Η πρωτόγνωρη κρίση, που βιώνει ο Ελληνικός λαός, στερεί από την πλειοψηφία των πολιτών τα βασικά αγαθά, με πρώτο και ουσιαστικότερο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέσα στο κλίμα άγχους και ανασφάλειας που προκαλεί η πολύπλευρη κρίση, οικονομικά και πολιτικά κέντρα προωθούν την άποψη ότι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αξίζει να υποστεί εκπτώσεις, προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο πολίτης και να ανοίξουν δρόμοι για την...
οικονομική λεηλασία του τόπου.

Η βάρβαρη επιδρομή του «μνημονίου» στα διαθέσιμα κονδύλια καθιστά πλέον την ιατρική μέριμνα προνόμιο των λίγων. Ανεξάρτητα του βαθμού ανασφάλιστων πολιτών, ακόμα και οι ταμιακώς «εντάξει», απολαμβάνουν τα ράντζα και τα γενόσημα φάρμακα σαν είδος υπερπολυτελείας.
Αυτό πρέπει να αλλάξει ! Δεν πρέπει να το ανεχθούμε πλέον!
Οι κοινωνικές δομές του Δήμου σε επίπεδο παροχής υγείας πρέπει να επεκταθούν και να θεσμοθετηθούν, ώστε να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του Δήμου.

Για παράδειγμα, το Δημοτικό Ιατρείο πρέπει να γίνει θεσμός και να επεκταθεί καί στα δημοτικά διαμερίσματα, αν όχι σε όλα, τουλάχιστον στα μεγαλύτερα, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν πρωτοβάθμια ιατρική μέριμνα στον τόπο κατοικίας τους, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Οι χώροι υποδοχής υπάρχουν, αρκεί να συντηρηθούν και να υποστηριχθούν με τα ελάχιστα ιατροδιαγνωστικά εργαλεία.

Επίσης, η συλλογή φαρμάκων, που πλεονάζουν και αχρηστεύονται, πρέπει να υποστηριχτεί από το Δήμο, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε διάθεση χώρων, ώστε οι πολίτες να μπορούν εύκολα να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες δεν αφορούν μόνο στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, στην εσωτερική ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών, στη διάθεση για προσφορά του συνανθρώπου.

Αφορά σε οικονομία κλίμακας, αφού η πρόληψη, με την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής μέριμνας, περιορίζει το χρόνο ίασης των πολιτών και κατ΄ επέκταση τις απαραίτητες δαπάνες, αλλά και τα φάρμακα αποτελούν χρόνια τώρα πηγή αισχροκέρδειας, αλλά και οικονομική αιμορραγία προς τρίτες χώρες.

Η παραπάνω περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας, στην οποία περιήλθε η χώρα, είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει μέσα από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και την ανάγκη για επιβίωση !

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

για το Δήμο Βέροιας- Ανατροπή Τώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: