Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ NA ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ABDOULAYE NDAYE

Tην Παρασκευή 7 Οκτώβρη οι μπάτσοι συνέλαβαν το μικροπωλητή Αbdoulaye Ndaye, μετανάστη από τη Σενεγάλη και μέλος της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Οι κατηγορίες γνωστές: αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια. Μετά από μια δίκη παρωδία, όπου ο Abdoylaye, λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν μπόρεσε να έχει δικηγόρο καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και δικαστική απέλαση! Η ποινή είναι άμεσα εκτελέσιμη και κινδυνεύει να...σταλεί πίσω στη Σενεγάλη.
Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ: από τη μια να καταστρέφει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών (αλλά και υποδοχής), από την άλλη να τους κυνηγάει και να τους αντιμετωπίζει σαν τους χειρότερους εγκληματίες. Ελεύθεροι να κυκλοφορούν αυτοί που φταίνε για τη φτώχια και την ανεργία, αυτοί που κλείνουν τα εργοστάσια και τις υπηρεσίες, αυτοί που μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Κυνηγητό και καταδίκες για τους φτωχούς μικροπωλητές. Περικοπές που κλείνουν τις ελάχιστες υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες (όπως το Ξενώνα Προσφύγων στη Θεσ/νικη ή τις Υπηρεσίες Αλλοδαπών στους δήμους). Κτύπημα των δικαιωμάτων μας και καταστολή σε κάθε γειτονιά και κάθε κινητοποίηση.

Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Η βάρβαρη πολιτική του Μνημονίου (και) του ρατσισμού που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τον Καρατζαφέρη και τη Ν.Δ., με τη Ντόρα και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής δε κατορθώνει να νικήσει, παρά τη καταστολή και τις διώξεις. Οι απεργίες κι οι καταλήψεις στους χώρους δουλειάς κι εκπαίδευσης δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα: δε θα περάσει. Μέσα σε τέτοιο κλίμα, πρέπει να δυναμώσουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό. Η συμμετοχή των μεταναστών στις πορείες των πανεργατικών απεργιών δείχνει το δρόμο της ενότητας και της νίκης.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
-ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΚΟΥΠΑ – Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ – ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
- ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
- ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΊΣΕΙ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΟΚΤΏΒΡΗ, ΣΤΙΣ 2.30 μμ.
ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

KINHΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: