Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΕΜ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΙ ΕΜ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ

Eίναι απερίγραπτη αυτή η Διαμαντοπούλου, η άξια υπηρέτρια του Μνημονίου και των δανειστών μας. Θα μπορούσε άνετα να βρίσκεται στο ίδιο κόμμα με τη Ντόρα αφού τα ίδια πράγματα πρεσβεύουν. Η υπουργός παιδείας που θέλει να εμφανίζεται ως σοβαρή και έχουσα ευρωπαϊκό στυλ εμφανίζεται αυστηρή και δίνει συμβουλές σε καθηγητές, φοιτητές και λοιπό διδακτικό προσωπικό να κρατήσουν τα ΤΕΙ ανοιχτά αλλά η ίδια δεν είναι... εντάξει και συνεπής απέναντί τους αφήνοντας τα ΤΕΙ χωρίς στοιχειώδη χρηματοδότηση να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ελάχιστες ανάγκες.
Η Διαμαντοπούλου είπε με το δήθεν ύφος της "Δεν μπορεί να πάρει απόφαση αναστολής λειτουργίας κανένα Ιδρυμα ... Σε εποχές βαριάς κρίσης, οι δάσκαλοι πρέπει να κρατήσουν ανοιχτές τις σχολές, οι γιατροί ανοιχτά τα νοσοκομεία. Οσο είναι δυνατόν να μη θίγεται η νέα γενιά".

Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η κουτσουρεμένη χρηματοδότηση των τριων προηγούμενων μηνών δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα να μη μπορούν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα ιδρύματα αλλά η Διαμαντοπούλου περί άλλων τυρβάζει.

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας παραθέτει εκ νέου τα στοιχεία που ήδη έχει δημοσιοποιήσει, και σύμφωνα με τα οποία δυσχεραίνεται η λειτουργία του.

Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ λειτουργούν πλήρως 37 τμήματα με 28.000 σπουδαστές.

Το 2010-11 δόθηκαν 498 θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Την τελευταία πενταετία έχουν συνταξιοδοτηθεί 215 μέλη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ενώ ο αριθμός των υπηρετούντων σήμερα είναι 503.

Στο ΤΕΙ Αθήνας το έτος 2011-12 εισήχθησαν 3.874. Όμως, ο τακτικός προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 60%.

Από τις 400 εγκεκριμένες θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού, στα ΤΕΙ δόθηκαν 50, ενώ στα Πανεπιστήμια 350. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο ΤΕΙ Αθήνας είναι μόλις 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια: