Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ν.ΠΑΝΤΑΖΗ

της Άλμα

Χαίρομαι ιδιαιτέρως που ακούω έναν γνώστη των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ να λέει τα ίδια με αυτά που κατά καιρούς λέω κι εγώ για τους πράσινους "αριστερούς" του κόμματος και για την εξόφθαλμη υποκρισία τους. Επειδή, όπως πολύ σωστά είπατε κ. Πανταζή, δεν πρόκειται να σας απαντήσει κανείς και μάλλον κατά το σύνηθες θα αρκεστούν να σας γλωσσοφάνε οι πράσινες κότες, να απαντήσω εγώ στα αναπάντητα ερωτήματα σας.....

1. Παραμένουν στις κομματικές τους θέσεις διότι είναι κάποιοι οι οποίοι μισθοδοτούνται από το ΠΑΣΟΚ ως υπάλληλοι του στην Ιπποκράτους ή είναι σε άλλες θέσεις κρατικοδίαιτοι. Διότι έχοντας μια θέση είναι σε θέση να εξουσιάζουν στο χώρο τους και να επιβεβαιώνονται έχοντας αυτή την μοναδική κομματική ταυτότητα. Διότι είναι εύκολο και ανέξοδο να είσαι "επαναστάτης" χωρίς συνέπειες αλλά με προοπτική ανέλιξης στο κόμμα.

2. Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τους συστημικούς πράσινους συνδικαλιστές που αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες όχι μόνο δεν παραιτούνται από τις κομματικές θέσεις τους αλλά διαγκωνίζονται σε ηρωικές κορώνες για να εξασφαλίσουν και στο μέλλον την συνδικαλιστική τους εξουσία,ξεχνώντας ότι οι εργασιακοί αγώνες είναι ο υπέρτατος τρόπος για να φύγει αυτή η χουντική κυβέρνηση.

3. Διότι αν ταρακουνηθεί το οικοδόμημα θα πέσουν πρώτοι αυτοί ως τα πλέον φθαρμένα μέρη του. Αλήθεια πότε ακριβώς ήταν που ο Παναγιωτακόπουλος πήρε την πολυπόθητη προαγωγή στο κόμμα;

Όσο για το τι θα κάνουν στις εκλογές; Μα το κόμμα δεν είναι αυτό που καθορίζει τους υποψήφιους βουλευτές; Κόμμα και κυβέρνηση δεν είναι συνώνυμα κατά την Καρχιμάκειο γραμματική; Άρα θα στηρίξει η αριστερή πτέρυγα το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εντωμεταξύ θα έχει αποκυρήξει το μιαρό παρελθον του και αναγεννημένο από τις σταχτές του θα είναι έτοιμο να γράψει νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία μιας διαλυμένης Ελλάδας.

Καιρός λοιπόν να ανοίξουν τα μάτια τους όλοι αυτοί που τρώνε το παραμύθι της δήθεν αριστερής σωτηρίας του κόμματος και να φύγουν τρέχοντας κι όσο υπάρχει χρόνος. Η χουντική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα φύγει μόνο εάν την διώξουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: