Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΡ ΣΩΤΗΡΙΑΣ…ΥΠΕΡ Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΩΝ...

Της
Ν. Πανταζή

Ανάγνωσα μία ανακοίνωση–κάλεσμα της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ και ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου κυρίως επειδή πριν παραιτηθώ από το ΠΑΣΟΚ ήμουν ένθερμη υποστηρίκτρια χωρίς να είμαι ενταγμένη και αρθρογράφησα με αφορμή διάφορων δραστηριοτήτων και τοποθετήσεων του κ. Παναγιωτακόπουλου.
Ο τίτλος της ανακοίνωσης-κάλεσμα είναι «ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΣ...ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. 13/10/1 30 χρόνια μετά τις 18 Οκτώβρη του 1981» και ακολουθεί ένα κείμενο λίβελος εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.
Συνειρμικά μου δημιουργούνται τα εξής ερωτήματα:
1. Εφόσον υπάρχει τόσο έντονη διαφωνία γιατί...
παραμένουν σε όποιες κομματικές θέσεις κατέχουν και δεν παραιτούνται; Διότι το επιχείρημα «άλλο η κυβέρνηση άλλο το ΠΑΣΟΚ» καταρρίφθηκε από το Γραμματέα κ. Καρχιμάκη στην ομιλία του στην Πανελλήνια Διάσκεψη ΠΑΣΟΚ καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και συν-σχεδιάζει μαζί της.
2. Γιατί τα συνδικαλιστικά στελέχη που είναι ενταγμένα στην Αριστερή Πρωτοβουλία δεν έχουν παραιτηθεί από τις όποιες συνδικαλιστικές θέσεις κατέχουν ως μέσο πίεσης προς την κυβερνητική πολιτική;;;
3. Γιατί μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου όπου πλέον ήταν ξεκάθαρη η κυβερνητική πολιτική περιορίστηκαν σε απλό «πόλεμο» ανακοινώσεων χωρίς να λάβουν αποφάσεις δράσεων που θα ταρακουνούσαν την Κυβέρνηση;
Δυστυχώς δεν αναμένω απαντήσεις… είναι ηλίου φαεινότερον ότι είτε ηθελημένα είτε άθελα η Αριστερή Πρωτοβουλία λειτουργεί σαν δεκανίκι της Κυβέρνησης που καταγγέλει, « εγκλωβίζοντας » στελέχη, μέλη και απλούς ψηφοφόρους σε μία συναισθηματική «λογική» σωτηρίας του ΠΑΣΟΚ με την παραμονή τους στο κίνημα, καθιστώντας τους παράλληλα συνένοχους με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.
Αλήθεια… μήπως αντί για τη σωτηρία μιας παράταξης θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι προέχει η σωτηρία του λαού και της πατρίδας και όσο παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να συμβαδίσουν αυτές οι δύο παράμετροι… Ή με τον λαό και την πατρίδα ή με το κόμμα που συναινεί και συν-σχεδιάζει.
Τέλος, έχω πολύ μεγάλη περιέργεια τι θα στηρίξουν επίσημα σε περίπτωση εκλογών. Αυτήν την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που καταγγέλουν…και καταδικάζουν ως ανίκανη…;;;
Αλήθεια στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι φαιδρό… Τα υπόλοιπα συμπεράσματα στη δική σας κρίση….

Δεν υπάρχουν σχόλια: