Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ

Προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 115 Φιλοζωικών Σωματείων με θέμα την  κακοποίηση του παγκόσμια γνωστού πλέον Λουκάνικου από αστυνομικό κατά την διάρκεια πορείας στο κέντρο της Αθήνας. Η επιστολή έχει ως εξής:......
7 Oκτωβρίου 2011

Κύριοι,

Ο γνωστός στο πανελλήνιο και μόνιμα παρών σε όλες τις πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, αδέσποτος σκύλος με το όνομα Θοδωρής - Λουκάνικος, κακοποιείται για δεύτερη φορά από αστυνομικό όργανο, σύμφωνα με ότι βλέπουμε στην παρακάτω φωτογραφία και όσα μας μαρτύρησαν αυτόπτες μάρτυρες.

Για όλη την Ελλάδα ο Λουκάνικος αποτελεί απλά την μασκότ των διαδηλώσεων και την παρουσία του ανάμεσα στις εκτοξευόμενες πέτρες και τα δακρυγόνα την προβάλλουν ιδιαίτερα τα ΜΜΕ και τον καμαρώνουν οι πάντες. Δεν είχε όμως την ίδια διάθεση απέναντι του ο αστυνομικός της φωτογραφίας, ο οποίος του τράβηξε μια κλωτσιά και τον σήκωσε στον αέρα. Ο μη αυτοέλεγχος και η βάρβαρη διάθεση φαίνεται ιδιαίτερα από την συμπεριφορά απέναντι στο αθώο ζώο, το οποίο ούτε υποκινούμενο από παρατάξεις ήταν, ούτε κουκούλα φόραγε, ούτε κουβαλούσε μολότοφ.


Δεν υπάρχει συνεπώς καμία δικαιολογία για την άνανδρη και βάρβαρη αυτή συμπεριφορά της αστυνομίας, η οποία υποδηλώνει όχι μόνο χαμηλό επίπεδο και έλλειψη ευαισθησίας, αλλά και αδυναμία ελέγχου των παρορμήσεων των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας.

Μήπως θα έπρεπε να απασχολήσει και την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά;

Τα σωματεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας διαμαρτύρονται έντονα για την κακοποίηση του ζώου και ζητούν την τιμωρία του δράστη.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
H Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Φιλοζωικών Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: