Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: «Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια»

Κάλεσμα άρνησης πληρωμών των χαρατσιών απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει: «Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νέους και νέες σε οργανωμένη, λαϊκή, μαζική ανυπακοή στα χαράτσια. Η άρνηση πληρωμής είναι...πατριωτική πράξη, πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Να τα εισπράξουν από τις μεγάλες ελληνικές και ξένες εταιρίες, που ξεζουμίσανε τον πλούτο της χώρας μας. Εμείς δε χρωστάμε σε κανένα. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί όλους τους εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και συνταξιούχους να υπογράψουν μαζικά το έντυπο της άρνησης πληρωμής. Ώρες προσέλευσης: 8.00πμ – 2.00μμ και 5.30μμ – 8.00μμ. Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας θα ορίσει συλλαλητήριο μαζικής επιστροφής των χαρατσιών».

Στήριξη εργαζομένων στο Νοσοκομείο
"Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στηρίζει την απόφαση των εργολαβικών εργαζόμενων στην καθαριότητα – σίτιση στο Νοσοκομείο Νάουσας να κάνουν επίσχεση εργασίας, γιατί είναι απλήρωτοι 2 μήνες (Αύγουστο - Σεπτέμβρη). Το επισχετήριο θα κατατεθεί σε αρμόδιους και υπηρεσίες τη Δευτέρα 24/10/2011 και η επίσχεση εργασίας, αν δεν πληρωθούν, θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 26//10/2011. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους γιατρούς του Νοσοκομείου να στηρίξουν την απόφασή τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα τους, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πρόβλημα τους. Επειδή η καθαριότητα του νοσοκομείου και η σίτιση των ασθενών του είναι σοβαρό ζήτημα. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε έγκαιρα όλους τους υπεύθυνους για να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα.

Δε θα φταίνε οι εργαζόμενες. Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας οργάνωσε κινητοποιήσεις – συλλαλητήρια μέσα και έξω από το νοσοκομείο για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να προσληφθούν από το νοσοκομείο Νάουσας, να έχουν πλήρη και σταθερή απασχόληση"


ΠΗΓΗ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: