Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Απεργίες διαρκείας θα προτείνουν οι δάσκαλοι

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την τριήμερη απεργία που θα πραγματοποιήσουν στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου, ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, προσανατολίζονται οι δάσκαλοι...Μετά τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και οι συνάδελφοί τους της ΔΑΚΕ προτείνουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες και η σχετική εισήγηση τους θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση των μελών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) που θα γίνουν στις 20 Οκτωβρίου.

Επίσης η ΔΑΚΕ προτείνει διήμερο παραστάσεων διαμαρτυρίας στις 14 και 17 Οκτωβρίου με την κήρυξη τρίωρων διευκολυντικών στάσεων εργασίας, στις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης και στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή και συνεργασία της ΟΛΜΕ, των φοιτητών, των μαθητών , των γονέων και του συλλόγου εργαζομένων στο υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά τις καταλήψεις στα σχολεία αυτές μειώνονται και σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια ανέρχονται σε 254.

ΕΘΝΟΣ

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Ε, φυσικά και προτείνουν τέτοιες μεγάλες απεργίες αφού γνωρίζουν ότι θα απεργήσει το πολύ το 10% μετά τις πρώτες 2-3 μέρες. Το κάνουν σκόπιμα για να σπείρουν την απογοήτευση και γι ανα αποδείξουν στην κυβέρνηση πόσο καλά παίζουν το ρόλο τους που δεν είναι άλλος από την προσφορά πολύτιμων υπηρεσιών στην εκάστοτε εξουσία.
Αν πραγματικά ήθελαν αγώνα με νικηφόρα προοπτική θα επέλεγαν επί παραδείγματι τα καθημερινά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.
Αλλά είπαμε από τους πουλημένους δε μπορεί να περιμένεις την ελπίδα.

Παναγιώτης Χατζησάββας
Δάσκαλος
Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Ημαθίας
http://anexarththekimathias.blogspot.com/