Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Την ερχόμενη εβδομάδα η συνέντευξη Τύπου για το θέμα της ενοικίασης δημόσιας γεωργικής γης

Την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να λάβει χώρα η συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, με θέμα την «Ενοικίαση δημόσιας γεωργικής γης». Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση του υπουργού με τους δημοσιογράφους έχει αναβληθεί δύο φορές ως τώρα λόγω των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων στο ΥπΑΑΤ. Εν τω μεταξύ την Τετάρτη 19/10 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την μίσθωση δημόσιας γης σε αγρότες.
Σύμφωνα με όσα...αναφέρει η απόφαση δίνεται η δυνατότητα απευθείας μίσθωσης διαθέσιμου ή κοινόχρηστου αγροτεμαχίου σε επαγγελματίες αγρότες, νέους έως 35 ετών, άνεργους εγγεγραμμένους στα αρχεία του ΟΑΕΔ ή νέους αγρότες ηλικίας έως 35 ετών πτυχιούχους Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ). Οι ενδιαφερόμενοι θα δεσμεύονται ότι το υπό μίσθωση αγροτεμάχιο θα καλλιεργηθεί με σκοπό την παραγωγή τροφίμων ή ζωοτροφών ή θα χρησιμοποιηθεί για βόσκηση.
Η διάρκεια μίσθωσης για τις μονοετείς καλλιέργειες ορίζεται σε 5 καλλιεργητικές περιόδους, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλη μία 5ετία με τους όρους και τις προϋποθέσεις πού θα ισχύουν, ενώ για τις πολυετείς καλλιέργειες σε 25 καλλιεργητικές περιόδους και μόνο για την περίπτωση μίσθωσης αγροτεμαχίου σε νέο ηλικίας έως 35 ετών. Αξίζει επίσης αν σημειωθεί ότι όσον αφορά το μίσθωμα, αυτό ορίζεται στα 5 ευρώ ανά στρέμμα και καλλιεργητική περίοδο και καταβάλλεται στην οικεία Δ.Ο.Υ.

ΠΗΓΗ: ΑΓΡΟΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: