Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων Αλεξανδρείας και Περιχώρων ''ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ'', γιόρτασε την Απελυθέρωση της Πόλης μας από τον Τουρκικό ζυγό ανήμερα της Επετείου, (18 Οκτωβρίου ), στις ιδιόικτητες εγκαταστάσεις του.
Παράλληλα με την καθιερωμένη ομιλία και αναφορά που αφορά στο Ιστορικό της Απελυθέρωσης, την οποία εφέτος επιμελήθηκε και...παρουσίασε η καθηγήτρια Φιλολογίας κυρία Καλλιόπη Σιδηροπούλου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την εξαιρετική δουλειά της, λειτούργησε και έκθεση φωτογραφιών καθώς και αποκαμμάτων εφημερίδων αναφερόμενα στις δραστηριότητες του Ομίλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και πλήθος κόσμου, οι οποίοι απεκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων για την άρτια διοργάνωση και την ανεκτίμητη προσφορά του Ομίλου στον Πολιτισμό και την Παράδοση.
Στην εφετινή εκδήλωση, είχαμε την Τιμή και την χαρά, να φιλοξενήσουμε και τους εκπροσώπους των Δήμων, Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συμμετέχουν μαζί με τον Δήμο μας στο πρόγραμμα αδελφοποίησης ΄΄Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ΄΄.
Κλείνοντας η Διοίκηση του Ομίλου ευχαριστεί θερμά τον Ερευνητή της Ιστορίας και Λαογραφίας του τόπου κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο, για τις φωτογραφίες που παραχώρησε από το προσωπικό του αρχείο.
Επίσης ευχαριστούμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην αγορά των λαχνών, με τα έσοδα των οποίων καλύψαμε μέρος της εκδήλωσης.
Οι λαχνοί που κερδίζουν τα δώρα της κλήρωσης είναι:
Νο 379 την Τηλεόραση και
Νο 852 το πιστολάκι μαλλιών

Με Εκτίμηση
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: