Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ 5 ΧΩΡΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

από 14 μέχρι 19 Οκτωβρίου
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο.Τ.Α.

Τις αντιπροσωπείες δήμων από την Ιταλία, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ, την Πολωνία και τη Ρουμανία είναι έτοιμος να υποδεχθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της διακρατικής δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο» που...χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες».
Οι ξένες αντιπροσωπείες, στις οποίες συμμετέχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, εκπαιδευτικοί και πολίτες, θα καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Αλεξάνδρειας όπου και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.
Η συνεύρεση ανθρώπων από διαφορετικές τοπικές κοινωνίες της Ευρώπης για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, η ενθάρρυνση του διαπολιτισμικού διαλόγου, η προαγωγή του προβληματισμού με σκοπό την ανάληψη δράσεων σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ανεργίας και περιθωριοποίησης, καθώς και η βελτίωση της αγοράς εργασίας, περιλαμβάνονται στους στόχους της δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο».
Η υλοποίηση της δράσης ξεκίνησε στις 11 Αυγούστου 2011 στα Λεύκαρα της Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών από τους δήμους Αλεξάνδρειας, Λευκάρων, Μλάβα (Πολωνία), Κολίνδρες (Ισπανία), Μαντέλο ντελ Λάριο (Ιταλία), Νασάουντ (Ρουμανία) και Καβάνταρσι (ΠΓΔΜ).
Η ισότητα των δικαιωμάτων και η κοινωνική ενσωμάτωση μειονεκτικών ομάδων πληθυσμού, οι προτάσεις μέτρων για την υποστήριξη των νέων που λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρατούν τις σπουδές τους, των ηλικιωμένων που μένουν αβοήθητοι και ξεχασμένοι από την κοινωνία, των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους και αυτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας σε άθλιες συνθήκες, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συζητήσεων των δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης των αντιπροσωπειών στην Αλεξάνδρεια, θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ημερίδα (ελεύθερη είσοδος), με παρουσίαση εισηγήσεων σχετικών με τη χρήση του διαδικτύου στην αναζήτηση εργασίας, την ορθή σύνταξη και παρουσίαση ενός βιογραφικού σε δυνητικούς εργοδότες, τον αγροτουρισμό και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και, μετά τη μεσημεριανή διακοπή για φαγητό, θα συνεχιστεί έως αργά το απόγευμα.
Στις 7 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (Παρασκευή 14/10), θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας η επίσημη έναρξη των συναντήσεων, με καλωσόρισμα των ξένων αποστολών από το δήμαρχο Αλεξάνδρειας κ. Φώτη Δημητριάδη, παρουσίαση του προγράμματος και στη συνέχεια των φιλοξενούμενων αντιπροσωπειών, από τους επικεφαλής δημάρχους ή αντιδημάρχους των συμμετεχόντων δήμων.
Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στη πόλη μας, οι ξένες αποστολές, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει προετοιμάσει ο δήμος Αλεξάνδρειας, θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλη), τη Θεσσαλονίκη (Βυζαντινό Μουσείο, Ναός Αγίου Δημητρίου, Λευκός Πύργος, Κάστρα) και άλλες πόλεις της, ενώ θα συμμετάσχουν και σε τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: