Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ 10ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΙ

Απεργιακή πρεμιέρα από αύριο για τους τελωνειακούς, μετά την επίσπευση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να μπλοκάρει την αγορά κυρίως ελλείψει καυσίμων....
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, που συνεδρίασε χθες, αποφάσισε να επισπεύσει τις δύο 48ωρες απεργίες για τις οποίες είχε λάβει εξουσιοδότηση από το Γενικό Συμβούλιο. Συνεπώς, η δεκαήμερη απεργία των τελωνειακών ξεκινάει αύριο Παρασκευή στις 7.00 το πρωί και λήγει στις 7.00 το πρωί της 24ης Οκτωβρίου.

Μετά την αναστολή της απεργίας από τους εργαζομένους στα ΕΛ.ΠΕ., οι οποίοι κατά πώς φαίνεται πετυχαίνουν μικρότερη περικοπή των αποδοχών τους, ακολουθούν οι τελωνειακοί. Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος ελλείψεων σε τρόφιμα και κυρίως καύσιμα. Κατά τις ημέρες των απεργιών θα εκτελωνίζονται μόνο ευπαθή προϊόντα, καύσιμα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, φαρμακευτικό και νοσοκομειακό υλικό, στρατιωτικό υλικό και ζωντανά ζώα.

Παράγοντες από την αγορά καυσίμων μιλούν για κανονικό «μπλακ άουτ» στην τροφοδοσία τα επόμενα 24ωρα, ενώ εκτιμούν ότι το πρόβλημα θα ξεσπάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα καυσίμων στις αποθήκες των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών και στις δεξαμενές των πρατηρίων.

Λόγω ενιαίου μισθολογίου

Οι τελωνειακοί, όπως και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών που ξεκινούν 10μερη απεργία τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και οι εφοριακοί που αρχίζουν με τρεις 48ωρες από τις 17 Οκτωβρίου, αντιδρούν στη μείωση των αποδοχών τους ακόμη και 50%, την οποία προκαλεί το ενιαίο μισθολόγιο.

Ζητούν τη διασφάλιση των αποδοχών τους στα σημερινά τουλάχιστον επίπεδα, διατήρηση των ειδικών επιδομάτων, μη εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, μη κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων και μη εφαρμογή του θεσμού του κρατικού υπαλλήλου.

Οι τελωνειακοί τονίζουν μεταξύ άλλων ότι η περικοπή των ΔΕΤΕ θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, καθώς αντί αυτών θα πρέπει να καταβάλλονται πρόσθετες αποζημιώσεις για παροχή εργασιών μετά το πέρας του ωραρίου, τις νυχτερινές ώρες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και αργίες, καθώς και για μεταφορά υπαλλήλων εκτός έδρας.

Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ - enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: