Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Επιχείρηση της αστυνομίας με σκοπό την προσαγωγή τριών ατόμων που συμμετέχουν στην κίνηση των Αγανακτισμένων της Βέροιας καταγγέλει με επιστολή του στο verianews ο Άγγ. Ιακωβίδης.
Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
"Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Βέροιας που ανησυχούν με αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη χώρα μας, την κατακόρυφη αύξηση της αστυνομικής βίας, που ξεκίνησε να εκδηλώνεται στην πλατεία Συντάγματος και σταδιακά επεκτείνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, που στόχο έχει τον εκφοβισμό των πολιτών και την αδρανοποίηση τους, την Παρασκευή 8 Ιουλίου και ώρα 4:30 το πρωί, πάνω από 25 αστυνομικοί προσπάθησαν να προσαγάγουν βιαίως τρεις νεαρούς που κατευθυνόταν από την πλατεία Δημαρχείου στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Πιστεύουμε ότι η ενέργεια αυτή ήταν προσχεδιασμένοι και είχε συγκεκριμένη στόχευση επειδή:

1. Δεν υπάρχουν συμπτωματικά τόσοι πολλοί αστυνομικοί εκείνη την ώρα στην πόλη.
2. Δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα βίαιης προσαγωγής οι τρεις νεαροί, αφού το να διασχίζεις ένα πεζοδρόμιο δεν αποτελεί ακόμη ποινικό αδίκημα στην χώρα μας και είχαν μαζί τους δελτία αστυνομικής ταυτότητας.
3. Αν τυχόν άλλοι νεαροί την ίδια ώρα δημιουργούσαν προβλήματα σε περίοικους, τότε οι αστυνομικοί θα απευθυνόταν σ’ εκείνους τους νεαρούς και όχι στους τρεις συγκεκριμένους.

Για τους προαναφερόμενους λόγους, καταγγέλλουμε την συγκεκριμένη στάση της αστυνομίας, που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια την κοινωνία μας, καλούμε τους ενεργούς πολίτες σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να μην περάσουν τέτοιες συμπεριφορές στην πόλη μας.
Επισημαίνουμε ότι οι υπόλοιποι νεαροί που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία Δημαρχείου, με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους τρεις νεαρούς, δεν επέτρεψαν την βίαιη προσαγωγή τους στο τμήμα.
Συνέλευση Αγανακτισμένων Πολιτών Βέροιας (www.agapoveria.gr)
(Πλατεία Δημαρχείου)"

1 σχόλιο:

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Οπως θα είδατε και στο κείμενο που έστειλα στον τύπο και σε κάποια blog η καταγγελία έγινει από την Συνέλευση των Αγανακτισμένων στην Βέροια και όχι από εμένα. Παρακαλώ να ανακαλέσετε τις αναφορές περί καταγγελίας μου και να αποκαταστήσετε την αλήθεια ως ωφείλετε.