Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΑΝΑΝ "ΝΤΟΥ" ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αφίσες με τις φωτογραφίες των τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τη λέξη «καταζητείται» κυκλοφόρησαν και στην Πάτρα! Οι «αγανακτισμένοι» της πλατείας Γεωργίου αποφάσισαν στη συνέλευση της προηγούμενης Κυριακής να κυκλοφορήσουν τις συγκεκριμένες «αφισέτες», όπως έκαναν και οι «σύντροφοί» τους σε άλλες περιοχές (με πρώτους τους αγανακτισμένους της Αλεξανδρούπολης).
Οι αντιδράσεις της κοινωνίας για την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» συνεχίζονται, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στην Πάτρα υπήρξε...«απρόσμενη» επίσκεψη 25 αγανακτισμένων, στο γραφείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου.

Μάλιστα, όταν οι «αγανακτισμένοι» (που δεν είχαν άγριες διαθέσεις) μπήκαν στο γραφείο, ο Αχαιός πολιτικός απουσίαζε. Εκείνοι τον περίμεναν και τελικά είχαν συζήτηση μαζί τους για δεκαπέντε λεπτά της ώρας. Χαρακτηριστική ήταν, πάντως, η παρουσία της αστυνομίας στο χώρο! Άνδρες της ασφάλειας του υφυπουργού επικοινωνούσαν συνεχώς με τους ασυρμάτους και τα μικρόφωνα πέτου, ενώ άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν εντολή να κάνουν περιπολίες στην οδό Μαιζώνος.

Οι «αγανακτισμένοι» δήλωσαν πως δεν έλαβαν πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Σπηλιόπουλο να ψηφίσει το «μεσοπρόθεσμο», έστω και αν λίγες ημέρες πριν την επίμαχη συζήτηση στη Βουλή, ο ίδιος πολιτικός είχε δημοσιοποιήσει επιστολή, στην οποία δεν αναφερόταν και με τα ευνοϊκότερα σχόλια στην οικονομική πολιτική του κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υφυπουργός τούς ανέφερε πως «το έκανε για να σώσει την χώρα» και εκείνοι του ανταπάντησαν με μία ερώτηση: «Νομίζετε πως είστε superman, κύριε υφυπουργέ; Δεν βλέπετε τι συμβαίνει γύρω σας; Δεν διαπιστώνετε πως με τη μέχρι σήμερα πολιτική, ακόμη και οι αριθμοί σας διαψεύδουν;»

Ο κ. Σπηλιόπουλος απάντησε και πάλι σύμφωνα με την κυβερνητική «γραμμή», πως «δεν θα παίρναμε την 5η δόση» και πως «η χώρα θα πτώχευε», όμως, δεν έπεισε τους 25 «αγανακτισμένους».

Έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους

«Μαύρο καλοκαίρι» σε σχέση με τις δημόσιες εμφανίσεις τους θα περάσουν οι βουλευτές. Οι κινήσεις τους έχουν περιοριστεί (απόλυτα λογικό) και αναμένεται να περιοριστούν κι άλλο, από την στιγμή που βλέπουν τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές (όπως στη Λαμία με πρωταγωνιστή τον κ. Τσώνη). Η ανησυχία των βουλευτών μεγαλώνει ακόμη περισσότερο διαπιστώνοντας πως οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από συγκεκριμένο κομματικό φορέα (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά σε πολλές περιπτώσεις (όπως αυτή στον κ. Τσώνη ή στην κυρία Περλεπέ στην Εύβοια) ξεσπαθώνουν εναντίον των πολιτικών ακόμη και πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: