Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ

Δεύτερη ημέρα σήμερα της 48ωρης απεργίας των ιδιοκτητών ταξί, με τους απεργούς να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) στην οδό Μάρνη....
Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των συνδικάτων στα ΜΜΕ, ενδέχεται στη συνέχεια να κατευθυνθούν πεζοί στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Τα ταξί αναμενόνοταν να ξαναβγούν στους δρόμους για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ωστόσο, οι αυτοκινητιστές διαμηνύουν πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και προσανατολίζονται να συνεχίσουν την απεργία τους έως και την Παρασκευή.

Χθες, επέλεξαν να αποκλείσουν με τα οχήματά τους το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των ταξιδιωτών, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις εμπλεκόμενων φορέων στον τουρισμό.

Το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέα Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, η οποία έδωσε εντολή να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες για όσους οδηγούς ταξί που διαπιστώνεται ότι διαπράττουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών, καθώς και εντολή στις αρχές, σε περίπτωση που οι αυτοκινητιστές δεν συμμορφώνονται, να κατάσχονται τα οχήματά τους.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: