Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Στα χέρια των ΜΑΤ από τα ξημερώματα ο ΧΥΤΑ ο Άνω Λιοσίων

"AntiPollution" αναγράφεται στο κοντέινερ.
 Σε αναμονή για τα δέοντα από τον Εισαγγελέα
 (φωτό: @tolmiros_fakos)
Γύρω στις 6.15' το πρωί, έξι διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων και με την εντολή του παρευρισκόμενου Εισαγγελέα απώθησαν τους λιγοστούς, περίπου 20, εργαζομένους που περιφρουρούσαν τον χώρο, έχοντας κλείσει την είσοδο με μεγάλα κοντέινερ.....
Αυτή την στιγμή ο χώρος ελέγχεται από τα ΜΑΤ αν και παρ' όλα αυτά αποκομιδή δεν γίνεται λόγω της απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, καθώς και τα ιδιωτικά συνεργεία συνεχίζουν την αποκομιδή με πολύ αργούς ρυθμούς.
Εν τω μεταξύ γύρω στις 11.00' το βράδυ κοντέινερ ιδιωτικής εταιρείας που πιθανότατα μισθώθηκε από την Περιφέρεια για την αποκομιδή απορριμμάτων, προσπάθησε να αδειάσει τα απορρίμματα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και συγκεκριμένα κοντά στις εγκαταστάσεις του ΚΤΕΟ. Όπως μετάδωσαν από την πρώτη στιγμή μέσω twitter οι χρήστες @menacious και @tolimiros_fakos στο #rbnews ο δήμος Ελληνικού ξεσηκώθηκε και ζήτησε την συμπαράσταση πολιτών για να αποτρέψει την απαράδεκτη και όπως όλα δείχνουν παράνομη ενέργεια να μετατραπεί σε ένα βράδυ σε χωματερή το πάρκο του Ελληνικού. Η είσοδος των νταλικών με τα κοντέινερ, της εταιρείας "Antipollution" όπως αναγράφεται στα οχήματα, έγινε από την λεωφόρο Αλίμου στο ύψος του σούπερ μάρκετ Καρφούρ. Εκεί οι συγκεντρωμένοι, περίπου 200 άτομα, απέκλεισαν την είσοδο με οχήματα και άναψαν φωτιές, αν και τελικά γύρω στα έξι φορτηγά κατάφεραν και άδειασαν τα σκουπίδια που μετέφεραν στον χώρο.
Την Δευτέρα ο Δήμος Ελληνικού θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας μάλιστα την υγειονομική διάταξη που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας εξέδωσε την Παρασκευή για προστασία της δημόσιας υγείας.

radiobubble

Οι πολίτες προσπάθησαν να αποτρέψουν
την μετατροπή του  Ελληνικού σε χωματερή
 (φωτό: @tolmiros_fakos)

Δεν υπάρχουν σχόλια: