Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΛΕΚΕΙ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΚΚΕ- ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑ ΣΕ "ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ" ΜΠΕΛΑΔΕΣ

Οι άνθρωποι το έχουν πει και το έχουν δείξει χρόνια τώρα, θέλουν το μαγαζάκι τους να είναι καλά, να έχουν την εξουσία τους, να νιώθουν σπουδαίοι, να λένε ότι κάνουν επαναστατική δουλειά αν και γραφειοκράτες με τη βούλα, να έχουν φανταχτερά γραφεία, οργανώσεις... στρατιωτικού τύπου, δύναμη υπολογίσιμη αλλά όχι τέτοια που να προκαλεί φόβο στο σύστημα.
Μιλάω για το ΚΚΕ που αρνείται πεισματικά να κάνει βήματα για την ενότητα της Αριστεράς κόντρα στην πολιτική του Μνημονίου και μόνο.
Και όχι μόνο αυτό αλλά η Παπαρήγα όπου βρεθεί και σταθεί κάνει κριτική σε όλους όσοι το προτείνουν και αναφέρονται στο ΕΑΜ και την αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΑΜ σήμερα στη δύσκολη συγκυρία που η χώρα βάλλεται και ξεπουλιέται.
Αυτό επανέλαβε σήμερα η Αλ. Παπαρήγα στον Περισσό για τα 70χρονα του ΕΑΜ και είπε ότι το δίδαγμα που βγαίνει είναι ότι η αυτοτελής δράση του ΚΚ είναι όρος για σωστή πολιτική συμμαχιών, ναι μεν αυτή προϋποθέτει συμβιβασμούς αλλά αυτοί δεν μπορεί να καθορίζονται από την συγκυρία, να θέτουν σε δεύτερη μοίρα την στρατηγική, να υποτάσσονται στις ανάγκες της μιας ή της άλλης εκλογικής μάχης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σημείωσε η Αλέκα. Παπαρήγα, η πρόταση για την λεγόμενη "ενότητα της αριστεράς" υποκαταστάθηκε με ένα κήρυγμα για την συγκρότηση ενός νέου, σύγχρονου ΕΑΜ. Μια φράση που χαϊδεύει αυτιά, κεντρίζει την συγκίνηση και τον συναισθηματισμό, με σαφή όμως πολιτική πρόθεση να ψαρέψει στα θολά νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: