Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Την 20-10-2011, στην σχετική ψηφοφορία στην Βουλή, για την ψήφιση του φονικού πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο προκάλεσε την παλλαϊκή κατακραυγή και αποδοκιμασία σύσσωμης της Ελληνικής κοινωνίας, οι Βουλευτές του...Νομού Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, Ηλίας Θεοδωρίδης και Βασίλειος Γιουματζίδης, ψήφισαν υπέρ του πολυνομοσχεδίου, αγνοώντας και προσπερνώντας αδιάφορα την περί του αντιθέτου εκφρασμένη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, όπως εκφράστηκε μέσα από το κοινό ψήφισμα των φορέων μας, που τους κοινοποιήθηκε δημόσια αλλά και ατομικά.
Οι ανωτέρω βουλευτές αγνόησαν την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας προς το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου και προς τα επιβαλλόμενα από αυτό νέα αντιλαϊκά και εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, που μας οδηγούν όλους στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.
Οι παραπάνω βουλευτές αδιαφόρησαν επιδεικτικά και απαξιωτικά ακόμη και να απαντήσουν στις αιτιάσεις του ψηφίσματός μας ή έστω και να αιτιολογήσουν την επιλογή τους. Με τις ενέργειές τους αυτές, ήρθαν σε αντίθεση όχι μόνο με την λαϊκή βούληση, αλλά και με το ίδιο το δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Μετά από αυτά και όπως είχαμε έγκαιρα επισημάνει με το σχετικό ψήφισμά μας, η επιλογή μας και η αντίδρασή μας είναι μία και μοναδική.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ στον λαό του Δήμου Πέλλας την παραπάνω στάση των Βουλευτών του Νομού Πέλλας:
• Θεοδώρας Τζάκρη
• Ηλία Θεοδωρίδη
• Βασιλείου Γιουματζίδη
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους παραπάνω βουλευτές ότι παρά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και των κοινωνιών του Δήμου Πέλλας να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, αυτοί έπραξαν το αντίθετο.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τους παραπάνω βουλευτές ότι μετά από την επιλογή τους αυτή, τελούν σε δυσαρμονία προς το λαϊκό αίσθημα των κατοίκων και των φορέων του Δήμου Πέλλας.
Κατόπιν τούτου δηλώνουμε ρητά και ομόψυχα ότι:
ΑΙΡΟΥΜΕ και ΑΝΑΚΑΛΟΥΜΕ την εμπιστοσύνη μας προς του Βουλευτές του Νομού Πέλλας:
• Θεοδώρα Τζάκρη
• Ηλία Θεοδωρίδη
• Βασίλειο Γιουματζίδη
και δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε πλέον να μας εκπροσωπούν.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι εφεξής δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία εκδήλωση στην οποία οι παραπάνω βουλευτές θα είναι παρόντες και ότι δεν επιθυμούμε να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα διοργανώνονται στην περιφέρεια του Δήμου Πέλλας.
ΖΗΤΑΜΕ να μην παρευρεθούν και να μην συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις εορτασμού στα Γιαννιτσά της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Τέλος την ύστατη αυτή στιγμή:
ΖΗΤΑΜΕ από τους παραπάνω βουλευτές να αναλογισθούν την τεράστια ευθύνη τους και έστω και τώρα να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, εξοντωτική και απάνθρωπη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στην καταστροφή και στην πτώχευση.
ΖΗΤΑΜΕ να ζητήσουν την διακοπή της απάνθρωπης και εξοντωτικής συνεχιζόμενης οικονομικής κυβερνητικής πολιτικής, με την οποία όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε καθημερινά κάτω από τα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, και με την οποία όχι μόνο δεν λύνεται το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά αντιθέτως οδηγεί όλο και σε χειρότερα οικονομικά αποτελέσματα και σε νέους δανεισμούς.
ΖΗΤΑΜΕ να απαιτήσουν την εφαρμογή των Νόμων και του Συντάγματος του Ελληνικού Κράτους και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επιβολή οποιωνδήποτε μέτρων ελεγχόμενης νομιμότητας.
ΖΗΤΑΜΕ να εναρμονισθούν πλήρως με το κοινό λαϊκό αίσθημα των πολιτών της περιοχής, το οποίο πέραν πάσης αμφιβολίας είναι συντριπτικά και καθολικά διαμορφωμένο υπέρ της προαναφερόμενης θέσης μας.
ΖΗΤΑΜΕ να εφαρμόσουν τους όρους και τους κανόνες της Δημοκρατίας.
Οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Πέλλας δεν μπορούν πλέον να στηρίξουν νέα μέτρα που εξαθλιώνουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους. Οι τοπικές κοινωνίες του Δήμου Πέλλας δεν επιθυμούν την συνέχιση της επώδυνης και αναποτελεσματικής αυτής οικονομικής πολιτικής, από μία κυβέρνηση υποχείριο των δανειστών της.-

Γιαννιτσά 24 Οκτωβρίου 2011


ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ:

1. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ .
2. ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
4. Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
6. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
7. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
8. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
9. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΝΟΣOKOΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
10. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
11. ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
12. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο τους!!! Εδώ στην Ημαθία τι κάνουν όλοι αυτοί οι φορείς?