Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΤΑΖΟΥΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ- ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΝ Σ.Μ.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι απειλές των Καστανίδη-Κουκουλόπουλου ότι θα δώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών, όπως έδωσαν και τη διαχείρισή τους στον Μπόμπολα, για να ολοκληρωθεί το σενάριο της πλήρους εκχώρησης της διαχείρισης στον ιδιωτικό τομέα, είναι σε πλήρη εφαρμογή.
Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η πολιτική ηγεσία του... ΥΠΕΣ επιχειρώντας να σπάσει το μέτωπο των εργαζομένων υπόσχεται σε μερίδα συνδικαλιστών φίλα προσκείμενων ή στελεχών του ΠΑΣΟΚ της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι αν αποχωρήσουν από το μέτωπο τότε ο δικός τους δήμος ή σύνδεσμος ΧΥΤΑ θα εξαιρεθεί από την ιδιωτικοποίηση.
Αυτή η τακτική της εξουσίας είναι παλιά και γνώριμη στους εργαζόμενους που τώρα τη βιώνουν πιο έντονα.
Εξ άλλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη Θεσσαλονίκη όπου ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης τελεί υπό κατάληψη αλλά οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκεί είναι λίγοι θα τεθεί στη διάθεση των ΜΑΤ και του Υπουργείου.
Ωστόσο, εκεί που αναμένεται να γίνει έφοδος των δυνάμεων της καταστολής είναι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης στη Θεσσαλονίκη όπου περιφρουρείται από εργαζόμενους που κυρίως ανήκουν στο ΠΑΜΕ.
Συνεπώς, είναι βέβαιο ότι τη Δευτέρα θα έχουμε εξελίξεις που θα φορτίσουν ακόμα πιο αρνητικά το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ Κυβέρνησης και εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: