Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- ΕΒΑΨΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ

Περισσότερο χρώμα στη σχολική καθημερινότητα τους ζήτησαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας με αίτημα τους κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κατάληψης του σχολείου πριν από περίπου 1 μήνα.
Το προηγούμενο Σάββατο ένας αριθμός μαθητών, έκανε πράξη αυτό το αίτημα πραγματοποιώντας εθελοντικό βάψιμο των...
εσωτερικών διαδρόμων του σχολείου και των εξωτερικών συρόμενων πορτών. Με χρώματα που παραχώρησε ο δήμος Αλεξάνδρειας οι μαθητές έπιασαν ρολά, βούρτσες και πινέλα πραγματοποιώντας μόνοι τους την αισθητική αναβάθμιση του σχολείου. Οι μαθητές δούλεψαν με όρεξη, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα με τη διαδικασία. Μάλιστα διατύπωσαν την επιθυμία να επαναλάβουν το ίδιο και για το εσωτερικό των αιθουσών καθώς και για τα εξωτερικά κάγκελα του σχολείου.
Η πράξη αυτή των μαθητών του 2ου Λυκείου δείχνει την αυξημένη επιθυμία τους να διαμορφώσουν οι ίδιοι κάποιους τομείς της ζωής τους και επίσης θα τους οδηγήσει να προσέχουν τους χώρους του σχολείου καλύτερα.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία τους.



4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ονόματα τώρα. Του Διευθυντή και του επι κεφαλής καθηγητή. Δεν τους βλέπω στην φωτογραφία και καλά έκαναν. Τα ονόματα τώρα αμέσως Μόχλα. Διαβάζουμε κάθε μούχλα το όνομα και τώρα τίποτε εδώ. Δε λέει.

Xronika είπε...

Είναι αναγκαίο κακό. Μεταξύ των αναγνωστών μας υπάρχουν και ανάγωγοι ή εμπαθείς.
Το συγκεκριμένο κείμενο εστάλη από το Λύκειο, από τον διευθυντή του και δεν είχε ονόματα γιατί έτσι ήθελαν. Ήθελαν να προβάλλουν τους μαθητές και την πρωτοβουλία τους κι όχι τον εαυτό τους.
Αντιληπτό;

Ανώνυμος είπε...

Με παρεξήγησες και δεν πειράζει. Είπα για τα ονόματα, γιατί κάτι τέτοια δεν προβάλονται παρά μόνον πολιτικές γλάστρες (ξέρεις εσύ), ή παπατριές. Μπράβο στα παιδιά και τοτς δασκάλους τους με την σεμνότητά τους.
Με παρεξήγησες.
Και οι παρεξηγήσεις, στο πρόγραμμα είναι.

Xronika είπε...

Οκ. Αφού παρεξήγησα ζητώ συγνώμη και καλά λες ότι μέσα στο πρόγραμμα είναι οι παρεξηγήσεις.
Χ. Μόχλας