Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου: ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σε μια περίοδο που διαφαίνεται ότι η κοινωνία είναι στα πρόθυρα της εξέγερσης το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ανέλαβε τον ιστορικό του ρόλο, τον οποίο και γνωρίζει πολύ καλά: την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή ενός, επικίνδυνου για το καθεστώς, κινήματος που αναπτύσσεται.....
Έτσι λοιπόν, στην Αθήνα, η περικύκλωση της Βουλής τη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έγινε αυτό που περιμέναμε: Περιφρούρηση της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλίου. Το ΚΚΕ άλλωστε εδώ και δεκαετίες λειτουργεί σαν εγγυητής της ομαλότητας του συστήματος.


Παραθέτουμε εδώ τα γεγονότα που δεν θα ακούσετε στην τηλεόραση για την Πέμπτη 20 Οκτώβρη: Το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και οι τραμπούκοι του, περιφρουρώντας και προστατεύοντας το κοινοβούλιο, από τις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν πάνω από το Σύνταγμα και άρχισαν να ζητούν από τους διαδηλωτές που προσέγγιζαν να τους επιδείξουν ταυτότητα μέλους για να τους επιτρέψουν να περάσουν. Στη συνέχεια, οι διμοιρίες της περιφρούρησης και καταστολής του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν από την πλευρά του Συντάγματος, αλλά και από την κάτω πλευρά της πλατείας, για να εγκλωβίσουν και να ξυλοκοπήσουν τους διαδηλωτές από διάφορα μπλοκ -μεταξύ των οποίων και το αναρχικό- που βρισκόταν μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, αλλά συνάντησαν σθεναρή αντίσταση, ειδικά από τους αναρχικούς.


Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και στα Γιάννενα. Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ περικύκλωσε για να προστατεύσει τη Νομαρχία και επιτέθηκε σε όποιον είχε πιο δυναμικές διαθέσεις με αποτέλεσμα τέσσερεις τραυματισμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο ίδιος μηχανισμός επιχείρησε να περιφρουρήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης χωρίς επιτυχία, αφού οι διαδηλωτές κατάφεραν να το προσεγγίσουν. Στο δε Ρέθυμνο οι παλικαράδες του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ σήκωσαν απειλητικά τα ρόπαλα προς τους διαδηλωτές του κατειλημμένου δημαρχείου όταν πέρασαν από μπροστά τους, ενώ επιτέθηκαν φραστικά σε όποιον δεν ανήκε στο κόμμα τους.


Από τη συντονισμένη αυτή κίνηση του ΚΚΕ και της θυγατρικής του, το ΠΑΜΕ, προκύπτει η αποφασιστικότητα ενός κόμματος με πλούσια ιστορία στο ξεπούλημα και την προδοσία των ταξικών και κοινωνικών αγώνων (βλέπε π.χ Πολυτεχνείο του 73, την οικουμενική του βρώμικου ’89 κλπ), καθώς και στην ελεεινολόγηση και εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων (Βελουχιώτης, Ζαχαριάδης, Μπελογιάννης, Πλουμπίδης κλπ) προκειμένου να ελέγξουν τον διαφαινόμενο κοινωνικό ξεσηκωμό και να κυριαρχήσουν στα πεδία που εξελίσσεται η κοινωνική σύγκρουση.


Λυπούμαστε για τον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή του οποίου η κατάσταση προφανώς επιβαρύνθηκε από τη μαζική χρήση χημικών που κάνει η αστυνομία σε κάθε διαδήλωση τα τελευταία τρία χρόνια. Όμως, δεν μπορούμε παρά να καγχάσουμε άλλη μια φορά για την ποιότητα της ενημέρωσης που προσφέρουν τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης, τα οποία με την άθλια σπέκουλά τους και περισσή αλητεία προσπάθησαν να χρεώσουν τόσο τα επεισόδια, όσο και το θάνατο του ανθρώπου στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν, το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το προβοκάρισμα της μαζικής συγκέντρωσης που είχε καλεστεί μπροστά στη Βουλή τη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.


Η πολιτική του εν λόγω σχηματισμού αποκαλύπτεται διαρκώς με τη συνεπή απουσία, απαξίωση ή συκοφάντηση των ακηδεμόνευτων και αντιθεσμικών αγώνων που αναπτύσσονται όλο και πιο μαζικά στην παρούσα περίοδο όξυνσης της ταξικής σύγκρουσης.


Σε τοπικό επίπεδο, χαρακτηριστική ήταν η απουσία τους από το μπλοκάρισμα των ταμείων στο Κέντρο Υγείας που οργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου. Αντίθετα, επέλεξαν να κάνουν συμβολική κατάληψη του γραφείου του διοικητή που κράτησε 10 λεπτά μετά την πορεία, μόνο και μόνο για το θεαθήναι, κι ενώ οι εργαζόμενοι ήταν απ’ έξω απεργοί.


Απόρροια αυτής της ηγεμονικής τακτικής που στοχεύει στη μονοπώληση των αγώνων είναι ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ Νάξου για τη διαδήλωση της 19ης Οκτώβρη αναφέρεται ότι τα σωματεία που κατέβηκαν στο δρόμο εκείνη τη μέρα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, αποσιωπώντας ότι υπήρχε γενική απεργία που είχε καλεστεί καθολικά. Διεκδικούν, δε, επάξια, το ρόλο του ρουφιάνου, αφού ήταν οι μόνοι που δημόσια αναφέρθηκαν επικριτικά στο πέταγμα αυγών και μπογιών σε τράπεζες και εφορία δηλώνοντας τη νομιμοφροσύνη τους. Ας μην ανησυχούν λοιπόν, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από τη Βάρκιζα και μετά, το ΚΚΕ έχει ασπαστεί την αστική νομιμότητα.


Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ έχει πολύ σοβαρούς λόγους να ανησυχεί όσο πυκνώνουν οι τάξεις του κινήματος όπου πρυτανεύουν οι λογικές της οριζόντιας, αντιιεραρχικής οργάνωσης χωρίς διαμεσολαβητές και παράγοντες, όσο πληθαίνουν και δυναμώνουν οι αυτοοργανωμένοι αντιθεσμικοί αγώνες, όσο υπονομεύεται η λογική του κοινοβουλευτισμού και της εκπροσώπησης σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα.


Υ.Γ. Τα συγχαρητήριά μας στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ για την επιτυχημένη περιφρούρηση που επέτρεψε να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο απρόσκοπτα. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε το συνεχάρη και ο Άδωνης Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ. Επίσης η συνεργασία του με την αστυνομία φαίνεται άψογη με τις κοινές επιχειρήσεις ενάντια σε διαδηλωτές στην οδό Κολοκοτρώνη και με την παράδοση διαδηλωτών στους μηχανισμούς καταστολής.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου
20-10-2011

autonomiprotovoulianaxou

Δεν υπάρχουν σχόλια: