Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

O Mητροπολίτης Μεσογαίας
Είναι να σκίζει κάποιος τα ρούχα του όταν βλέπει έναν μητροπολίτη, εν προκειμένω τον Μεσογαίας, να παρεμβαίνει πολιτικά και μάλιστα προς την σωστή κατεύθυνση και τα κόμματα της Αριστεράς να κοιμούνται όρθια. Τα κόμματα της Αριστεράς να καταγγέλλουν πολιτικά τα μέτρα και τα χαράτσια και επί της ουσίας να μην προτείνουν τίποτα.
Ο Μητροπολίτης προτείνει άρνηση...πληρωμής των χαρατσιών και εξαγγέλλει έμπρακτη συμπαράσταση σε όσους τους κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα και τα κόμματα της Αριστεράς να μην εξαγγέλλουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες με νομική κάλυψη ας πούμε.
Είναι θλιβερό να μπαίνουν μπροστά στον πολιτικό αγώνα ιερωμένοι, έστω και φωτισμένοι, και η Αριστερά να αναλίσκεται σε συστημικού τύπου κινήσεις που εν πολλοίς είναι αδιέξοδες.
Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος λέει μεταξύ άλλων ότι: «Μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε επί πλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς» λέει συγκεκριμένα και συμπληρώνει: «Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη "έκτακτη εισφορά ακινήτων" να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε, δεν θα το καταλάβουν».

Μήπως θα πρέπει η Αριστερά να αλλάξει πορεία όσον αφορά την διαχείριση των πολιτικών πραγμάτων και να παραδειγματιστεί από τα Κινήματα Πολιτών ή άλλους φορείς ώστε να ξαναπιάσει το νήμα των λαϊκών απαιτήσεων...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι διαφορετικό είπε ο Άνθιμος?
Μάλλον έχεις προσωπικό πρόβλημα, κόμπλεξ θα έλεγα μαζί του.
Δηλαδή, ο Νικόλαος μπορεί να εκφέρει πολιτική άποψη, ενώ ο Άνθιμος δεν μπορεί? Και με ποια κριτήρια?
Μήπως κε Μόχλα είστε λιγάκι... ρατσιστής και αντιδημοκρατικός κάνοντας τέτοιες απαράδεκτες διακρίσεις?