Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ημερίδα με τίτλο «Ημαθία και Ανάπτυξη: Αγροτική Οικονομία-Χωροταξία- Πολιτιστική Κληρονομιά- φυσική κληρονομιά»

Ημερίδα με τίτλο «Ημαθία και Ανάπτυξη: Αγροτική Οικονομία-Χωροταξία- Πολιτιστική Κληρονομιά- Φυσικοί Πόροι», θα διεξαχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με ώρα έναρξης 10.00 π.μ. και διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.
Μεταξύ των ομιλητών θα είναι η κ. Χρύσα Παλιαδέλη ευρωβουλευτής και καθηγήτρια αρχαιολογίας του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Παπαστάμκος ευρωβουλευτής και καθηγητής, ο κ. Ευάγγελος...Μπαλτάς αναπλ. καθηγητής ΑΠΘ και πρώην γ. γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ, εκπρόσωποι από το ΙΓΜΕ Κοζάνης κ.ά.
Στόχος είναι η ενημέρωση των πολιτών για τους παρακάτω τομείς και πως μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης:
Αγροτική Οικονομία: Με τις νέες πολιτικές της Ε.Ε., την ανάπτυξη των καλλιεργειών, τη βελτίωση στην ποιότητα, διακίνηση, εμπόριο των προϊόντων, την επιμόρφωση των νέων αγροτών.
Χωροταξία: Με τις επεκτάσεις των αστικών ιστών την οριοθέτηση ζωνών (πχ βιομηχανίας, αγροτικού εμπορίου κοκ) την μελλοντική συνένωση δημοτικών διαμερισμάτων, την αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών, την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Πολιτιστική Κληρονομιά: Ανάδειξη ιστορικών τόπων, αρχαιολογικών χώρων, μνημείων της ιστορικής, κλασσικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής, οθωμανικής περιόδου.
Φυσικοί Πόροι: Ενημέρωση για τους σημαντικότερους φυσικούς πόρους της Ημαθίας και τη σωστή αξιοποίησή τους, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των υδάτων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: