Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΕ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η τροπολογία που κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13/10 στο πολυνομοσχέδιο σφαγιάζει τους εργαζόμενους της ΑΤΕ και διαλύει τη Τράπεζα. Βάσει αυτής η ΑΤΕ εξαιρείται μεν από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων αλλά υποχρεούται ως κρατική τράπεζα, όπως και οι άλλες ΔΕΚΟ....
να μειώσει τις αποδοχές του προσωπικού της κατά 35% σε σχέση με την 31/12/2009.

Με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

■οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ θα βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση, αφού έχουν ήδη χάσει το 10% του μισθού τους και θα υποστούν νέα μείωση κατά 25% μόνοι αυτοί από όλους τους τραπεζοϋπάλληλους. Και όλα αυτά ενώ τα τερατώδη φορολογικά βάρη αφαιμάσσουν το κουτσουρεμένο μισθό μας
■η ΑΤΕ οδηγείται στη διάλυση αφού εκατοντάδες στελέχη θα την εγκαταλείψουν για να περισώσουν ότι προλάβουν από τη σύνταξη τους. Η φυγή του προσωπικού της Τράπεζας θα ωθήσει την ΑΤΕ σε κλείσιμο των καταστημάτων, εκτόξευση των NPL's, μείωση των καταθέσεων, αύξηση του κόστους του χρήματος, ζημιές, βαθειά ύφεση, αποτυχία του προγράμματος εξυγίανσης της και τελικά στην απαξίωση της και στο ξεπούλημα της.
Αυτά τα μέτρα δεν έχουν επιβληθεί από καμιά τρόικα, αποκλείεται η τρόικα να επιδιώκει την αποτυχία του προγράμματος της. Τα υπαγόρεψε η διοίκηση Πανταλάκη και το τραπεζικό κεφάλαιο στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να διαλύσουν από κοινού και να κατασπαράξουν τη μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα και να πιέσουν στη μείωση των αποδοχών όλων των τραπεζοϋπάλληλων. Και αποτελεί κοινωνική πρόκληση την ίδια ώρα που οι μισθοί πιέζονται κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας, που η μείωση των αποδοχών βυθίζει στη φτώχεια και την απελπισία τους εργαζόμενους, οι αποδοχές της Διοίκησης της Τράπεζας, του κ. Πανταλάκη, της κ. Λάζαρη και του υπόλοιπου ΔΣ παραμένουν αλώβητοι.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μπροστά σε αυτή την σφαγιαστική από κάθε άποψη εξέλιξη ο Σύλλογος αποφάσισε την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών από τη Δευτέρα 17/10/2011 και καλεί όλους τους/τις εργαζόμενους/ες του Λεκανοπεδίου σε Παναττική συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου (Αμερικής 10, 3ος όροφος) στη 1 το μεσημέρι.

Κατανοούμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά σε μια ακόμη απεργία, γνωρίζουμε το κλίμα της ηττοπάθειας που έχει κυριεύσει τη κοινωνία απέναντι στη λαίλαπα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας της. Δεν αποδεχόμαστε όμως τη μοιρολατρία, δεν συμφωνούμε ότι οι εντολοδόχοι της τρόικας είναι άκαμπτοι, ανίκητοι, πιστεύουμε ότι όλα ανατρέπονται. Ο αγώνας μας, που τώρα μόλις αρχίζουμε, αν έχει συνέχεια και συνέπεια θα είναι νικηφόρος.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Παράπλευρη συνέπεια της μείωσης των αποδοχών μας αν αυτή περάσει τελικά, είναι το Ταμείο Υγείας. Η μείωση των αποδοχών μας κατά 10% πέρυσι του στέρησε 4 εκατ. ευρώ έσοδα και η επαπειλούμενη νέα μείωση αν γίνει θα του στερήσει τα υπερδιπλάσια. Με αυτά τα δεδομένα, με αυτά τα έσοδα το Ταμείο Υγείας αδυνατεί να ανταπεξέλθει, θα αναγκαστεί να κλείσει και η καλή περίθαλψη μας, το μόνο που μας έχει απομείνει αξιοπρεπές, θα χαθεί. Αν δεν σας ενδιαφέρει η μείωση των αποδοχών σας, σκεφθείτε ότι κανένας μας δεν έχει κάνει συμβόλαιο με το θεό ότι δεν θα χρειαστεί περίθαλψη.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία με αίτημα να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια που γονατίζουν τους εργαζόμενους και διαλύουν την ΑΤΕ.

Μην αφήνετε τις όποιες διαφωνίες για την αγωνιστική συνέπεια των συνδικαλιστικών οργάνων μας να σας κάνουν απεργοσπάστες. Αν θέλετε να τους τιμωρήσετε, κάντε το με τη ψήφο σας. Τώρα είναι η ώρα του αγώνα και όλοι χρειαζόμαστε.

Αγνοήστε τους διάφορους πρόθυμους που θα σας πουν ότι ο αγώνας μας είναι μάταιος, ότι τίποτα δεν αλλάζει, που σας «συμβουλεύουν» να μην ακούτε τους συνδικαλιστές, «να κοιτάζετε μόνο τη δουλειά σας». Η ιστορία είχε πάντα τέτοιους…

ΟΛΟΙ ΕΞΩ!
ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ;
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: