Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ"

Τις αντιπροσωπείες δήμων από την Ιταλία, την Κύπρο και την Πολωνία υποδέχθηκε την Παρασκευή 14/10 ο δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες». Τις ξένες αποστολές, που αποτελούν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη δημόσιων και...ιδιωτικών οργανισμών, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και υπάλληλοι των δήμων (οι αποστολές από το Νασάουντ της Ρουμανίας με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Dumitru Muresan και το Καβάνταρσι των Σκοπίων, αναμένονταν να αφιχθούν αργά το βράδυ της Παρασκευής), υποδέχθηκε στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης και μέλη της δημοτικής αρχής.
Ο κ. Δημητριάδης καλωσόρισε τις ξένες αποστολές και σημείωσε ότι είναι ξεχωριστή τιμή για το δήμο και την πόλη της Αλεξάνδρειας που υποδέχεται πολυμελείς αντιπροσωπείες δήμων από φίλες χώρες της Ευρώπης. "Στις ημέρες της παραμονής σας, υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για να περάσετε καλά, να γνωρίσετε την περιοχή μας και να μάθουμε κι εμείς περισσότερα για εσάς, να ζήσετε από κοντά την ελληνική φιλοξενία και την καθημερινή ζωή των ανθρώπων της περιοχής μας, να γευθείτε την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας", ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

Οι επικεφαλής των ξένων αποστολών, από το δήμο Mlawa Πολωνίας η αντιδήμαρχος Nina Budzichowska, από τα Λεύκαρα Κύπρου ο αντιδήμαρχος Βύρων Αργυρίδης και από το δήμο Mandello del Lario (βόρεια Ιταλία) ο δημοτικός σύμβουλος Luciano Benigni, ευχαρίστησαν το δήμαρχο Αλεξάνδρειας για την υποδοχή, ανέφεραν ότι είναι χαρούμενοι που επισκέπτονται τη χώρα μας και για την ευκαιρία που τους δίνεται να γνωρίσουν την Αλεξάνδρεια και στη συνέχεια παρουσίασαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των δήμων τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γιάννης Γκιορτζής, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Γκαβαρδίνας, Σάββας Ανδρονίδης, Κώστας Βενιόπουλος και Γρηγόρης Στεργιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευάγγελος Μητρόπουλος, Γιώργος Τζίλας, Νίκος Ανεσίδης, Τάσος Τασιόπουλος και Χρήστος Αλευράς, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αλεξάνδρειας και περιχώρων κ. Γιάννης Πασιντέλης, κ.ά.

Το Σάββατο 15/10, οι εκπρόσωποι των δήμων, στο πλαίσιο της δράσης «Η αλήθεια πίσω από ένα χαμόγελο», θα συμμετέχουν σε ημερίδα που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου (ώρα έναρξης 9 π.μ., με ελεύθερη είσοδο), με παρουσίαση εισηγήσεων με θέματα τη χρήση του διαδικτύου στην αναζήτηση εργασίας, την ορθή σύνταξη και παρουσίαση ενός βιογραφικού σε δυνητικούς εργοδότες, τον αγροτουρισμό και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Οι αποστολές των δήμων, κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής τους στην Αλεξάνδρεια, θα επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Σχολή Αριστοτέλη), τη Θεσσαλονίκη (Βυζαντινό Μουσείο, Ναός Αγίου Δημητρίου, Λευκός Πύργος, Κάστρα) και άλλες πόλεις της περιοχής, ενώ θα συμμετάσχουν και σε τοπικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: