Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ; ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ 4.500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ; ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΓ. ΤΟΛΚΑ

Σήμερα το πρωί συναντήθηκε αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη δομή ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΤΙ (ΒσΣ) με συνεργάτη του υφυπουργού Τόλκα στη Βέροια, στο πολιτικό του γραφείο. Εκεί οι εργαζόμενοι πήραν ορθά κοφτά την απάντηση ότι η Κυβέρνηση τους θεωρεί ως αναλώσιμους και ότι κι αυτοί με τη σειρά τους θα «θυσιαστούν» το βωμό του Μνημονίου, θα βγουν δηλαδή στην ανεργία γιατί δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά του κράτους να συνεχίσει να πληρώνει τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην πλέον πετυχημένη (με τα ΚΕΠ) δομή του σύγχρονου ελληνικού κράτους και στη θέση τους θα πάρουν άλλους..
Η υπάλληλος του Τόλκα ξεκαθάρισε ότι το...γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι δεν οφείλεται στην Κυβέρνηση αλλά στην Περιφέρεια. Πως γίνεται αυτό δεν το εξήγησε αλλά η Κυβέρνηση δε φταίει, τόνισε.
Όταν οι εργαζόμενοι της έθεσαν το θέμα της συνέχισης της εργασίας τους αυτή απάντησε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει καμιά νομοθετική ρύθμιση όπως έγινε με τους Πυροσβέστες πέρσι ή άλλους κλάδους εργαζομένων ώστε κι αυτοί του ΒσΣ όχι να μονιμοποιηθούν αλλά να συνεχίσουν τη δουλειά τους έως ότου βρεθεί μια λύση και γι αυτούς.
Η συνεργάτιδα του Τόλκα είπε βέβαια ότι πιθανότατα έχουν εξασφαλιστεί πόροι για τη συνέχιση του προγράμματος και το 2012 αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί η εργασία των ήδη εργαζομένων που το πιθανότερο είναι να δουν την πόρτα της εξόδου μετά από χρόνια δουλειάς στο αντικείμενο αυτό.

Οι εργαζόμενοι απέναντι στην προοπτική αυτή κατέθεσαν τη δική τους πρόταση που είναι να γίνει νομοθετική ρύθμιση του θέματος όπως έγινε με τα ΚΕΠ και την Πυροσβεστική αλλά η απάντηση ήταν ξερή: «Αυτά γινόταν παλιά, τώρα αποκλείεται να συμβεί. Τα πράγματα άλλαξαν».
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγουν από το πρόγραμμα 4.500 εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπουν στην ανεργία.

Βέβαια, οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά ότι στο χέρι της Κυβέρνησης είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση να ρυθμίσει το δίκαιο θέμα με νομοθετική παρέμβαση αλλά προφανώς δε θέλει. Έχει άλλες προτεραιότητες φαίνεται.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τόλκας που ανέθεσε το ραντεβού αυτό στην υπάλληλό του έπραξε ως να ήταν από Πούτιν και πάνω. Το Σαββατοκύριακο είχε δουλειές με τον Παπανδρέου στο Άγιο Όρος που τον συνόδευσε και σήμερα Δευτέρα έπρεπε να είναι στην Αθήνα, στο υφυπουργείο του όπου είχε συνάντηση με τον Καραμπατζό και τον Καραπαναγιωτίδη για την κάθετο της Εγνατίας οδού.
Είχε σοβαρή δουλειά ο Τόλκας και δε μπόρεσε να δει το Σαββατοκύριακο τους εργαζόμενους στο ΒσΣ και τους παρέπεμψε στην υπάλληλό του. Τέλεια.
Ά, να σας πω ότι ο υφυπουργός θα ενημερωθεί από το υπόμνημα που έδωσαν στο γραφείο του οι εργαζόμενοι και η υπάλληλός του δεσμεύτηκε να απαντήσει. Όταν απαντήσει θα σας ενημερώσουμε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΥΑΛΙΣΑΝΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ