Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΑΝΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Μ. ΟΘΩΝΑ

Ποινή 5 μηνών με τριετή αναστολή για λόγω και έργω εξύβριση, επέβαλε το δικαστήριο στην Μαρίνα Δημητριάδου για την επίθεση με αυγό σε βάρος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, κρίνοντας επίσης πως η επίθεση δεν ήταν απρόκλητη.
Ο υφυπουργός και μηνυτής δεν ήταν παρών ούτε αυτή τη φορά στην αίθουσα του δικαστηρίου, επικαλούμενος ανειλημμένεςυποχρεώσεις και με έγγραφο του προς τον εισαγγελέα δήλωσε ότι ανακαλεί την παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητά όμως την δίωξη της 33χρονης.
Οι συνήγοροι της Μαρίνας Δημητριάδου ζήτησαν την αναβολή της δίκης με το αίτημα να είναι παρών ο υφυπουργός, ένα αίτημα που το δικαστήριο απέρριψε και η υπόθεση εκδικάστηκε.
Παρόντες στο δικαστήριο ήταν δεκάδες πολίτες σε ένδειξη συμπαράστασης στην 33χρονη, οι οποίοι όταν μάλιστα άκουσαν την πρόταση του εισαγγελέα για έξι μήνες φυλάκιση χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών αποδοκίμασαν με έντονο τρόπο την έδρα.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου οι συνήγοροί της κας Δημητριάδου κατέθεσαν έφεση.
Γενναία χαρακτήρισε την απόφαση για το «μη απρόκλητο» της επίθεσης η Μαρίνα Δημητριάδου, τονίζοντας πως «το δικαστήριο δεν υπέκυψε στο κλίμα τρομοκρατίας που επιδιώκει η κυβέρνηση. Έκρινε ότι η ενέργεια μου δεν ήταν απρόκλητη, με προκαλούν οι πολιτικοί και δικαιούμαι να αγανακτώ, με όποιο τρόπο. Θεωρώ απαράδεκτο όμως ότι δεν ήρθε ο κ. Όθωνας παρά τις δεσμεύσεις του ότι θα ήταν παρών λόγω του σεβασμού προς την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι ανακόλουθος των λόγων και των πράξεών του».
Ο ένας εκ των δικηγόρων της Μαρίνας Δημητριάδου, Θοδωρής Τσούλας δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την απόφαση: «αυτό που κρίθηκε σήμερα είναι το κατά πόσο είναι απρόκλητη η συγκεκριμένη πράξη της Μαρίνας ή όχι. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν ήταν στη συγκεκριμένη περίπτωση απρόκλητη.
Από κει και πέρα νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να δούμε πως θα σωθούμε από τους σωτήρες μας. Ο κόσμος θα πρέπει να σηκωθεί από τον καναπέ και να αρχίσει να διαδηλώνει λέγοντας αυτά τα πράγματα που σκέφτεται στον καναπέ του».

goodnet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για γιαούρτομα ποιά είναι η ποινή?