Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ "4" ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ.: ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ευθεία και σαφή διαφωνία επί της ουσίας της πολιτικής γραμμής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο ζήτημα του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους τέσσερα μέλη της Κ.Ε του κόμματος.
Η εξέλιξη αυτή είναι σαφές ότι σηματοδοτεί την επίσημη ανάδειξη του λεγόμενου "μεταρρυθμιστικού" πόλου που βλέπει με έκδηλο σκεπτικισμό ότι το εγχείρημα της ΔΗΜ.ΑΡ. εξαντλείται σε μια παλαιοκομματική απόπειρα να στηθεί ένα νέο κομματικό μαγαζί.
Ωστόσο, υπάρχει κι αντίλογος αλλά δεν είναι της παρούσης να γίνει οποιαδήποτε αναφορά.
Η δήλωση των τεσσάρων είναι:

Η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωση της, που εξέδωσε, μάλιστα, πριν τη δημοσιοποίηση του τελικού κειμένου του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ, δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει, παρακάμπτοντας τις εκφρασμένες από καιρό θέσεις του Τομέα Παιδείας του κόμματος.
Ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αισθανόμαστε την υποχρέωση να εκφράσουμε δημόσια την αντίθεσή μας σ' αυτήν την απόφαση.
Θεωρούμε ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο, παρά τις όποιες ατέλειες και προβλήματα, αποτελεί σοβαρή απόπειρα ανασυγκρότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που η κοινωνία απαιτεί και η χώρα έχει ανάγκη. Αντί το κόμμα να ψηφίσει κατ' αρχήν υπέρ του νομοσχεδίου, καταψηφίζοντας ενδεχομένως, στη συνέχεια επί μέρους άρθρα του ή καταθέτοντας τροπολογίες, επέλεξε ουσιαστικά να συνταχτεί πίσω από τις δυνάμεις της αδράνειας.
Η ηγεσία του κόμματος, για άλλη μία φορά, φαίνεται να επενδύει πολιτικά στην άρνηση, επιβεβαιώνοντας έτσι την κυριαρχία μιας πολιτικής που φοβάται τις μεταρρυθμίσεις.
Γιάννης Αντωνίου
Λεωνίδας Καστανάς
Βάσω Κιντή
Άστριντ Ζωή Όκλαντ
Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: