Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας τα «σπάει» με το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Α.Σ.Π. Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη του ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ παρακολουθώντας τις εξελίξεις δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία έχουν κατακτηθεί με αίμα και αγώνες.

Πολλές φορές κατά...το παρελθόν τονίσαμε με το ποιον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο στη Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ότι η συνέχιση αυτής της Νεοφιλελεύθερης Πολίτικης που είναι προϊόν του Δ.Ν.Τ. και της συντηρητικής Ε.Ε. θα είχε ως αποτέλεσμα η οργάνωση μας ως υπεύθυνη συνδικαλιστική παράταξη που αφουγκράζεται την κοινωνία και ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ να καταδικάσει και να εναντιωθεί σε οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα τολμήσει να πάρει πλήττοντας τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες και τα Ελληνικά νοικοκυριά που έως τώρα έκαναν πολλές θυσίες που δεν τους αναλογούν.

Ως σπουδαστές και αυριανοί εργαζόμενοι πιστοί στις ιδέες και τα ήθη του σοσιαλισμού, εκφράζουμε ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ .

Με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε και την ψήφιση του παρακάτω νομοσχέδιου το οποίο θίγει Μισθούς Συντάξεις, Εργασιακά και Ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που πραγματικά οδηγεί σε έναν «Εργασιακό Μεσαίωνα» που το μόνο που κάνει είναι να γεμίζει τον Ελληνικό Λαό αβεβαιότητα για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.

Επιπλέον επιβαρύνει την πλάτη του Μέσου Ελληνικού νοικοκυριού με πολλαπλά φορολογικά χαράτσια ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προβεί στην δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού νομοσχεδίου με προοδευτικότητα στην κλίμακα φορολόγησης, έτσι ώστε να υπάρχει μια δίκαιη πληρωμή των φορών η οποία να ελαφρύνει τους μη προνομιούχους και να επιβαρύνει τους έχοντες και κατέχοντες. Την ίδια στιγμή αφήνει ατιμώρητους όλους εκείνους που φοροδιαφεύγουν σε ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Επιπροσθέτως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την εμμονή της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Επιχειρήσεων όπως η ΔΕΗ που σωστά χαρακτηρίζονται από τους συνδικαλιστές ως επιχειρήσεις του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, είμαστε εντελώς αντίθετοι με την πώληση τους. Βρισκόμαστε λοιπόν στο πλάι των εργαζομένων και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των σωματείων όπως αυτό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Τον αγώνα για την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα των κερδοφόρων επιχειρήσεων του Λαού μας.

Τέλος, εκεί που ξεχείλισε η οργή και ο θυμός μας ήταν όταν είδαμε την βίαιη καταστολή της Αστυνομίας απέναντι τους Ειρηνικούς Διαδηλωτές του Συντάγματος και σε όλους εκείνους που ανάμεσα στο να χάσουν τα μεροκάματά τους και την αξιοπρέπειά τους, επέλεξαν να μην χάσουν με κανένα τρόπο την αξιοπρέπειά τους. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως μπορεί η δημοκρατική παράταξη την οποία εκφράσαμε σε όλη την μεταπολίτευση να συμβιβαστεί με τέτοιου είδους ενέργειες καταστολής των δημοκρατικών ελευθεριών. Η Π.Α.Σ.Π. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρωτοστάτησαν διαχρονικά στην υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σήμερα δεν μπορεί να τα αφαιρεί διαγράφοντας μια μακρόχρονη πορεία στον αγώνα για δημοκρατία και ελευθερία. Αν κάποιοι θέλουν να δρουν σαν «πραιτωριανοί του κράτους» δεν μπορούν να συμβιβάσουν την ιδιότητα τους αυτή με τις αρχές και την ιστορία του Κινήματος. Ας κάνουμε όλοι μας την οργή μας αγώνα, ας δώσουμε στη χώρα μας ένα όραμα.
Αν όχι εμείς ποιοι; Αν όχι τώρα πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: