Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συγκέντρωση διοργανώνεται στις 23 Ιούλη στη παραλία Ηγουμενίτσας από τη κατάληψη "Κελί Ελευθερίας" για την σκούπα της αστυνομίας κατά των μεταναστών αλλά και τη στοχοποίηση αλληλέγγυων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση μετά την μεγάλη σκούπα και τις βίαιες σκηνές κατά των μεταναστών στην πόλη, τις προσαγωγές και...εξακριβώσεις αλληλέγγυων στην προσπάθεια να πάνε είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα σε όσους μετανάστες έχουν απομείνει, ξεκίνησε μιά προσπάθεια διασυρμού της γιατρού Πολυξένης Ανδρεάδου.

Όπως καταγγέλεται στην ανακοίνωση "με μία ανάρτηση σε γνωστό μπλογκ της πόλης(με πλούσιο ιστορικό σε συκοφαντίες αγώνων και αγωνιστών, αλλά και συνεχή ανάδειξη δράσεων ακροδεξιών οργανώσεων) στην οποία μία «κυρία» την κατήγγειλε ότι της πήρε φακελάκι για να της γράψει φάρμακα. Όπως αποδείχτηκε το πρόσωπο που έκανε την καταγγελία είναι ανύπαρκτο και ο διαχειριστής του μπλογκ κατέβασε την ανάρτηση ζητώντας απλά συγνώμη (ενώ ανέβασε στο μπλογκ του μία καταγγελία για ένα σοβαρό υποτίθεται θέμα χωρίς καν να τη διασταυρώσει!) με τη δικαιολογία οτι παρασύρθηκε. Την επoμένη λοιπόν, μετά την ανάρτηση, επισκέφτηκαν την γιατρό στο κέντρο υγείας δύο μετανάστες, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 23 που έχουν ροζ κάρτα. Βγαίνοντας από το Κ.Υ., μαζί με τη γιατρό, 2 μπάτσοι τρέξαν προς το μέρος τους και με έντονο ύφος και επιθετικό τόνο υποχρέωσαν τη γιατρό να τους πάει πίσω στο ξενοδοχείο οπού μένουν, μακριά από την πόλη (άγνωστο το αν τελικά επιτρέπεται στους έχοντες ροζ κάρτα να κυκλοφορούν) ένω αν και το γνώριζαν, είδαν τις ρόζ κάρτες τους. Το αποκορύφωμα ήρθε στις 12/7 όταν και βρέθηκαν στην πόλη φέιγ-βολάν με την φωτογραφία της γιατρού και ένα κείμενο (άμεσα συσχετισμένο με την παραπάνω ανάρτηση) που η γελειότητα, το ψέμα και το θράσος ξεπερνούν τα όρια. ".

πηγή: http://alterthess.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: