Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Φώτης Κουβέλης από Κοζάνη: Να ξεκαθαρίσει τι ζητά και τι προτείνει η Κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση δημόσια, τι ακριβώς διεκδικεί και προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ζήτησε από την Κοζάνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας ότι το κόμμα του προτείνει ως πρωταρχική διεκδίκηση την έκδοση ευρωομόλογου, την δημιουργία ενός μηχανισμού κοινής διαχείρισης του χρέους με την μεταφορά μέρους του χρέους στην Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, την αγορά ελληνικών ομολόγων από την δευτερογενή αγορά μέσα από τον μηχανισμό χρηματοοικονομικής στήριξης και την θετική αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους της χώρας, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής , μείωση του επιτοκίου και περίοδο χάριτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης πραγματοποιεί διήμερη...περιοδεία στους Νομούς Κοζάνης και Φλώρινας και στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στην Κοζάνη, αναφέρθηκε στην πρόταση του κόμματος του την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «εξαιρετική αναγκαία για την ανάπτυξη της χώρας» , η οποία αφορά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος, μέσα από την χρηματοδότηση της Τράπεζας Ευρωπαϊκών Επενδύσεων , των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ενός ειδικού επενδυτικού ομολόγου. Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα για τα περί της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» της χώρας, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «είναι πιθανό να προκύψει», ενώ τέλος για την ΔΕΗ , ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επεσήμανε την κυριαρχία που πρέπει να έχει το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία της Επιχείρησης για οικονομικούς, κοινωνικούς και ευρύτερα πολιτικούς λόγους. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συμμετέχει στις 12 το μεσημέρι σε σύσκεψη με σωματεία και επαγγελματικούς φορείς στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Το απόγευμα ο κ. Κουβέλης θα συναντηθεί, στις 5:30 με το Δ.Σ. της «Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου» και στις 6:30 με το Δίκτυο Επαγγελματιών Τουρισμού και Προϊόντων περιοχής Δήμου Αμυνταίου..
Θα ακολουθήσει στις 7 συνάντηση με το Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Ιωακείμ Ιωσηφίδη και στις 8:30 το βράδυ, θα συμμετέχει σε σύσκεψη με τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας στην αίθουσα συσκέψεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: