Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ- ΧΑΡΟΥΛΑ- ΚΑΡΑΜΠΑΤΖΟΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Κοινή σύσκεψη με τους Δημάρχους Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας στην Αθήνα υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ημαθίας. Η σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του...Υφυπουργού, είχε ενημερωτικό χαρακτήρα σχετικά με τις ενέργειες που μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί από τους Δήμους, όπως επίσης και σχετικά με τις υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας γενικότερα όσον αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.


Ο Υφυπουργός έκανε σαφές ότι ο «κλοιός έχει σφίξει» πλέον για τους Δήμους οι οποίοι και θα είναι αυτοί και μόνο αυτοί που θα κληθούν να καταβάλουν τυχόν πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες ενώ ο πρώτος έλεγχος αναμένεται την 20η Ιουλίου 2011. Ο κ. Κουκουλόπουλος επίσης ενημέρωσε τους 3 Δημάρχους σχετικά με μεγάλη προκήρυξη του προγράμματος «Ε.ΠΕ.ΡΑ.» η οποία και αφορά στη δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) αλλά και στην αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών.

Η Δήμαρχος Βέροιας από την πλευρά της ενημέρωσε τον αρμόδιο Υφυπουργό ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για την κατάθεση σχετικών προτάσεων συμμετοχής στην προκήρυξη ενώ ως προς τους ΣΜΑ έχει ήδη κατατεθεί στην Περιφέρεια τμήμα των περιβαλλοντικών μελετών και σύντομα θα αποσταλούν και τα υπόλοιπα στοιχεία.

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα του κόστους της μεταφοράς με τον κ. Υφυπουργό να τονίζει ότι τις τελευταίες δεκαετίες δεν δημιουργήθηκε «καμία υποδομή στην Ημαθία» για να διαχειριστεί τα απορρίμματα με αποτέλεσμα σήμερα να είμαστε ούτως ή άλλως υποχρεωμένοι να πληρώσουμε το κόστος διαχείρισης γιατί δεν επιτρέπονται πια οι ανοιχτές χωματερές. Κλείνοντας, ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε την ανάγκη χάραξης μιας σε βάθος χρόνου πολιτικής η οποία θα αφορά συνολικά και ενιαία στην αντιμετώπιση τόσο του κόστους όσο και του συσχετισμού του με τον όγκο και το βάρος των απορριμμάτων, μέσω –μεταξύ άλλων- και της προώθησης και ενδυνάμωσης σχετικών εκστρατειών καλλιέργειας περιβαλλοντικής και κοινοτικής συνείδησης

ΠΗΓΗ: verianews.blogspot.com/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: