Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μ. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ: ''ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ'' ΤΑ ''ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ'' ΤΩΝ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ'' ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!

Σε αντιδημοκρατικό παραλήρημα επιδόθηκε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για "τσαντίρια" στην πλατεία Συντάγματος.
«Άλλο ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος!», επί λέξει ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αναφερόμενος στο κίνημα των «αγανακτισμένων» που σε καθημερινή βάση βρίσκονται στην πλατεία διαμαρτυρόμενοι για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου...εκτρώματος και για τη γενικότερη κατάσταση που έχουν φέρει τη χώρα κυβέρνηση, τρόικα και τράπεζες.

Μάλιστα κάλεσε το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να συνδράμει το θεάρεστο έργο τπυ αδειάσματος της πλατείας από τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία.


Προφανώς, η παρέμβαση αυτή του Μ. Παπαωάννου εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο περιστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων, το οποίο θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με την αγαστή συνεργασία της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΣΥ. Γιατί αυτό το οποίο ενοχλεί τον Μ. Παπαιωάννου δεν είναι οι "σκηνές", αλλά το γεγονός πως στο Σύνταγμα έχει εγκατασταθεί ένα κέντρο αγώνα το οποίο εδώ και 45 μέρες αποτελεί σημείο αναφοράς για όλο τον αγωνιζόμενο λαό!

Σε ότι αφορά όμως, τη θηριωδία των ΜΑΤ, απέναντι στις τρεις τελευταίες Γενικές Απεργίες (15 και 28-29 Ιουνίου), και ειδικά για τις καταγγελίες για τη χρήση ληγμένων χημικών, ο Μ. Παπαιωάννου ούτε είδε ούτε άκουσε κάτι. "Δεν μπορώ να εκφέρω κρίση. Η Δικαιοσύνη ερευνά το θέμα και είναι η μόνη αρμόδια να καταλογίσει ευθύνες...".

Τέλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επανέλαβε, με έναν πιο προσεκτικό τρόπο, σε σχέση με άλλα κυβερνητικά στελέχη, τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ προς την Αριστερά και το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες. «Η βία απ' όπου κι αν προέρχεται είναι ο χειρότερος εχθρός της Δημοκρατίας" Προσεθεσε όμως, πως δεν αντιμετωπίζεται με ιδιώνυμα και νομοθετικές παρεμβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί ιδεολογικά. Έχουν καταγραφεί περισσότερο από 100 περιστατικά επιθέσεων κατά βουλευτών. Χρειάζεται να κατανοήσουν κάποιοι ότι τέτοια φαινόμενα όπου έχουν σημειωθεί έχουν οδηγήσει σε απεχθείς καταστάσεις» τόνισε.

"Φαίνεται" πως ο κ. Υπουργός δεν διάβασε τις σχετικές ανακοινώσεις ούτε άκουσε τίποτα από τις παρεμβάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ζήτημα, οι οποίες διαχωρίζουν τη θέση της Αριστεράς από τέτοιες ενέργειες. Ούτε είδε τα βίντεο που αποτυπώνουν πρώην στελέχη και ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ, να συμμετέχουν στις ενέργειες στις οποίες αναφέρθηκε...

ΠΗΓΗ: ΙΣΚΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: