Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΟΥ "The Audacity of Hope" ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ!!!


Ένα από τα πλοία με αμερικανική σημαία είναι και το «The Audacity of Hope» του οποίου το όνομα οφείλεται στον τίτλο του best seller βιβλίου του Ομπάμα. Περίπου 36 αμερικανοί πολίτες επιβαίνουν στο πλοίο κουβαλώντας...αλληλογραφία από Αμερικανούς στη Γάζα αφού το Ισραήλ έχει απαγορεύσει και την είσοδο της αλληλογραφίας. Στο βίντεο του καναλιού μιλάει ο Ισραηλινός Ionatan Shapira, πρώην πιλότος της Ισραηλινής αεροπορίας και νυν ακτιβιστής της ειρήνης.
«Ομολογεί» ότι το πλοίο κουβαλάει άκρως επικίνδυνα όπλα «γράμματα στη Γάζα» και ο ίδιος επίσης κουβαλάει ένα πολύ επικίνδυνο όπλο, τη φυσαρμόνικά του. Μιλάει για το σαμποτάζ που έγινε πριν από λίγες μέρες στην προπέλα άλλου πλοίου του στόλου λέγοντας ότι είναι φανερό ποιος το έκανε, «τα αδέρφια μου οι Ισραηλινοί».
Περιφρουρούν το πλοίο τους όλο το 24ωρο για το φόβο σαμποτάζ που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα στο πλοίο.
Ο Shapira λέει για την συμμετοχή του στην αποστολή το βλέπω σαν μια υποχρέωσή μου ως Ισραηλίτη και ως εβραίο συμβάλλω στο γύρισμα του τροχού αυτού του πλοίου για τη Γάζα προκειμένου να προκαλέσω αυτούς τους εγκληματίες πολέμου και να στείλω ένα μήνυμα στον Παλαιστινιακό λαό, στα παιδιά της Παλαιστίνης και στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν είναι μόνοι, ότι τους στηρίζουμε και ότι μια μέρα θα είναι ελεύθεροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: