Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αλεξάνδρειας, ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση των κομποστοποιητών.
Παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός πλήρους σετ κομποστοποίησης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας από την οποία προμηθεύτηκαν τα σετ, ανέλυσε όλες τις φάσεις της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες των κάδων, ώστε να επιτευχθεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, που είναι η παραγωγή φυτικού λιπάσματος άριστης ποιότητας.
Ακολούθησε η διανομή των σετ, τα οποία αποτελούνται από:
1. 1 κάδο κομποστοποίησης 300 λίτρων
2. 1 καδάκι κουζίνας για τη συγκέντρωση των καθημερινών οργανικών απορριμμάτων και
3. 1 συσκευασία ρυθμιστικού PH
Ο Δήμος Αλεξάνδρειας με την κίνηση αυτή πρωτοπορεί τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε πανελλαδικό προς την κατεύθυνση της σημαντικής ελάττωσης των οικιακών απορριμμάτων, της παραγωγής φυτικού λιπάσματος και γενικά της προστασίας του περιβάλλοντος.
Να σημειωθεί, τέλος, πως η κίνηση αυτή εφαρμόζεται πιλοτικά και εφ’ όσον στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία, θα επακολουθήσει νέα προμήθεια από το Δήμο, στοχεύοντας στη καθολική αποδοχή της «οικιακής κομποστοποίησης» από τους κατοίκους – πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο μια νέα οικολογική ατομική συνείδηση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ τον Δήμο για την πρωτοβουλία του αυτή και εύχομαι να βρει μεγαλύτερη ανταπόκριση .

Ανώνυμος είπε...

πολύ καλή κίνηση.

Ανώνυμος είπε...

Ναι στην χουμοποίηση. Να βάλουμε όλους όσους κράτησαν στον πάτο την Πολη μας. Χούμο και φούμο στους αραχτούς που νομίζουν ότι διοικούν.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ Ο ΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
ΠΟΙΟΣ Ή ΠΟΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ; ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ? ΑΡΚΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.