Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ.

Φαίνεται ότι οι αλήθειες πονάνε. Ιδιαίτερα πονάνε όταν έχουν πάνδημη αποδοχή και συντρίβουν πολιτικές, απαξιώνουν τους πολιτικούς, χλευάζουν τους πολιτικάντηδες, φτύνουν τις κόκκινες γλάστρες της πολιτικής, λοιδωρούν όλους αυτούς που με μια φράση αποκαλούμε “πολιτικό προσωπικό”.
Για το κεντρικό πολιτικό προσωπικό η άποψη των ελλήνων είναι γνωστή. Πλήρως απαξιωμένο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση και να εμφανιστεί ως ο μόνος νομιμοποιημένος θεσμός που μπορεί να κάνει την κάθαρση και εν τέλει την αναγέννηση.
Βέβαια, οι απολύτως φθαρμένοι πολιτικοί των καθεστωτικών κομμάτων πλανώνται...
...πλάνην οικτράν αν νομίζουν ότι θα μπορέσουν να χειραγωγήσουν την πολιτική κατάσταση. Μπόρεσαν και χειραγώγησαν τις μετοχές στο Χρηματιστήριο το 2000 επί Σημίτη και από κει που δεν τους ήξερε ο θυρωρός τους έγιναν πάμπλουτοι. Η μεγαλύτερη λεηλασία του αιώνα έγινε επί εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ του οποίου ο πρωθυπουργός και επίλεκτα στελέχη κοσμούν και την σημερινή κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Στην περιφέρεια τα στελέχη αλλά και τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ γαλουχήθηκαν με τις ίδιες “αξίες”. Ρουσφέτι, βόλεμα, δουλειές, άλωση του κράτους προς προσπορισμόν ιδίου οφέλους ήταν οι αξίες των περισσοτέρων. Υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα έντιμα στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που εγκλωβισμένα όντας παρατηρούν το χάλι και σκέφτονται οτι πήραν το δρόμο λάθος.
Ωστόσο, η πλειοψηφία αυτών που είναι στο μεσαίο και χαμηλό στελεχικό δυναμικό έχει ένα και μόνον όραμα: Να πιάσει μια θέση κι ότι νάναι.
Τα παραδείγματα πολλά και σε τοπικό επίπεδο. Τέτοια που αναγκάσαν τον Σ. Γαβριηλίδη να πει το εξής αμίμητο: και πάλι επικράτησε η αυτοκρατορία των μετρίων.

Μέλη της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας βρήκαν το ρόλο τους, βρήκαν τη θέση που τους άρμοζε για να υπηρετήσουν την πατρίδα. Άλλοι πήγαν διοικητές νοσοκομείων, άλλοι σε διάφορα ΔΣ κρατικών οργανισμών και φορέων.
Άλλοι πάλι κάνουν υπομονή για να έρθει η σειρά τους και ρίχνουν χολή σε όποιους τολμά να τους ασκήσει κριτική για ατολμία, αφωνία, αβουλία, ανεπάρκεια πολιτική.
Επειδή ο τόπος είναι μικρός και όλοι λίγο πολύ γνωριζόματε τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσω έναν κατάλογο με τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας που κατέχουν κρατικές θέσεις, είναι μέλη ΔΣ δημόσιων φορέων, τοποθετήθηκαν διευθυντές σε ιατρικές, εκπαιδευτικές, υπαλληλικές δομές, πήραν αποσπάσεις από τις δουλειές τους ή πασχίζουν να το καταφέρουν.
Για να μάθει ο κόσμος που πένεται ποιοι είναι αυτοί που τους καθοδηγούσαν να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε και να μην ...βουλιάξουμε τρομάρα μας.

6 σχόλια:

ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ είπε...

Πες τα Χάρη

Ανώνυμος είπε...

H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΩΡΙΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ανώνυμος είπε...

Όχι ποτέ.
Στην Ημαθία, έχουμε τα πλέον έντιμα στελέχη των κομμάτων ααπο όλη την Ελλάδα. Ακούστηκε ποτέ τίποτε για λαμόγια που κλέβουν ασύστολα Δημόσιο χρήμα, που ο φασισμός είναι η πολιτική φιλοσοφία τους, που κάνανε δουλειές και περιουσίες;
Ποτέ. Όλοι εδώ είναι η προσωποποίηση της εντιμότηος και ειδικά της πολιτικής εντιμότητος. Κακώς απο την Αθήνα δεν μετατάσουν αρκετούς στα Υπουργεία για να σκοτώσουν την οργανωμένη μαφία που καθορίζει καταστάσεις.
Πολύ κακώς.

loulas είπε...

κΜόχλα έχετε απόλυτα δίκαιο πως γίνεται όμως κάθε φορά ορισμένοι κομματάρχες να μαντρώνουν τον κόσμο? Πρέπει ο λαός να απομωνόση όλα αυτά τα παπαγαλάκια και να αποφασίζει με κριτήρια αντικειμενικά χωρίς κομματικές ταμπέλες

Ανώνυμος είπε...

Τα πρόβατα θα απομονώσουν τα παπαγαλάκια; Πολύ ζωολογία έπεσε.
Και όταν περισεύουν τα ζωάκια, μόνο κοπριά μπορούμε να μαζέψουμε.

Ανώνυμος είπε...

Eισαι πολύ μεγαλος ρε Μοχλα, που το βρηκες αυτο το κοκκινη γλάστρα δεν παιζεσαι ετσι είναι η κυρία.