Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΗΜΑΘΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ


Συνεχίζουν τις επιστημονικές παρουσίες τους σε συνέδρια με εισηγήσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια οι κ. Μουσκεφτάρα Αναστασία, ψυχολόγος και Τσουμπάρη Ιωάννα, ειδική παιδαγωγός, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Βέροια.
Το προηγούμενο πενθήμερο, από την Τετάρτη ως και την Κυριακή βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη όπου έγινε το 2ο πανελλήνιο συνέδριο Εξελικτικής Ψυχολογίας που είχε τον γενικό τίτλο: ποικιλομορφία της ανάπτυξης...πολυμορφία της εκπαίδευσης” και πραγματοποιήθηκε στους συνεδριακούς χώρους..
..του THRAKI PALACE.
Το συνέδριο διοργάνωσε το Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειο Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την ΕΛ.Ψ.Ε (Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία).
Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν 8 Ομιλίες Καθηγητών Πανεπιστημίων, 150 Ανακοινώσεις και αναρτημένες εργασίες έγιναν 10 Συμπόσια, 5 Εργαστήρια και 1 Σεμινάριο.
Στο συνέδριο αυτό οι δυο επιστήμονες από την Ημαθία έκαναν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές ένα εργαστήριο για το σύνδρομο Asperger για το οποίο έχουν αποκτήσει εξιδείκευση και μεταδίδουν τις γνώσεις τους στους λειτουργούς της εκπαίδευσης όπου υπάρχει εν πολλοίς πρόβλημα από την ύπαρξη τέτοιων παιδιών αλλά και από την αδυναμία των δασκάλων να εντοπίσουν το σύνδρομο και στη συνέχεια να το αντιμετωπίσουν.
Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ήταν πάρα πολύ μεγάλο και διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά η αναγκαιότητα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των δασκάλων και νηπιαγωγών σχετικά με το θέμα του συνδρόμου Αsperger και την διαχείρισή του επ ωφελεία των παιδιών αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: