Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ (ΠΕΛΛΑΣ) ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΤΕΒΕ


Κυβερνητικός βουλευτής αυτή τη φορά υποβάλλει αναφορά στον αρμόδιο υπουργό για το θέμα της προωθούμενης υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των δυο χιλιάδων κατοίκων. Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πέλλας κ. Γιουματζίδης κατέθεσε αναφορά και δείτε αναλυτικά τι υποστηρίζει.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, Βασίλης Γιουματζίδης κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, βάση της επισυναπτόμενης επιστολής του Νομάρχη Πέλλας, κ. Μιχάλη Καραμάνη, σχετικά με το καθεστώς ασφάλισης μικροεπαγγελματιών.
Στην αναφορά του, ο κ. Γιουματζίδης τόνισε ότι προτού ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη το αίτημα των μικροεπαγγελματιών του νομού Πέλλας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ορεινούς οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων.
Ο Βουλευτής επισήμανε ότι οι συγκεκριμένοι μικροεπαγγελματίες ( πωλητές, λιανοπωλητές, έμποροι λαϊκών αγορών , υλοτόμοι, ιδιοκτήτες κινητών καντινών κλπ) θίγονται ήδη από την εφαρμογή της εγκυκλίου 113/2009 του ΟΑΕΕ, απευθύνονται σε μία μικρή τοπική αγορά, τα έσοδά τους είναι εξαιρετικά περιορισμένα και συνεπώς εάν τους επιβληθεί η καταβολή αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, τείνουν να εξαφανιστούν από την οικονομική ζωή του τόπου και της χώρας.
Ο κ. Γιουματζίδης ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να δράσει άμεσα και να λάβει σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις των επαγγελματιών, οι οποίοι συμβάλλουν στη διατήρηση και αναζωογόνηση της ορεινής και περιφερειακής Ελλάδας και αντιμετωπίζουν συγκριτικά μειονεκτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: