Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;


Γνωρίζουμε ότι ο Πάγκαλος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει επιφορτιστεί να “βαθμολογεί”, αξιολογεί την πορεία ενός εκάστου υπουργού στη βάση ενός προγράμματος που έχει συνομολογηθεί στο υπουργικό συμβούλιο.
Ο ΓΑΠ πιστεύει ότι με το μέτρο αυτό θα καταστήσει πιο παραγωγικούς τους υπουργούς και όσοι δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους θα τους αντικαθιστά και στη θέση τους θα τοποθετούνται άλλοι.
Με τους βουλευτές άραγε τι γίνεται; Αξιολογούνται; Αν από ποιον αξιολογούνται κα με ποιον τρόπο; Αν βρεθούν ότι δεν τα καταφέρνουν τι γίνεται; Η απάντηση είναι ότι πρέπει να περιμένουμε εμείς ο λαός τέσσερα...
..χρόνια να τους “μαυρίσουμε".
Κι αν εμείς ο λαός, οι πολίτες, δεν είμαστε ενημερώμενοι για τα πεπραγμένα τους τους ξαναστέλνουμε στη Βουλή.
Στην Ημαθία το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τρεις βουλευτές και πιστεύω εξ αρχής ότι όλοι τους πήγαν στη Βουλή με τις καλύτερες προθέσεις.

Ο Σιδηρόπουλος ως παλαιότερος ήξερε τα κατατόπια και απο κει που είχε στήσει ολόκληρη “βιομηχανία” ανακοινώσεων και ερωτήσεων προς υπουργούς της Ν.Δ όταν ήταν στην αντιπολίτευση τώρα έχει χτυπήσει σιωπητήριο. Αν δεν κανείς τι ζητούσε και τι απαιτούσε από τη Ν.Δ θα διαπιστώσει το πως γίνεται η πολιτική σήμερα.
Λίγο ασχολήθηκε ο Τάσος το φθινόπωρο με τους ροδακινοπαραγωγούς και έκτοτε ουδέν το σημαντικό, λες και η Ημαθία δεν έχει σοβαρά και μεγάλα προβλήματα.
Θα περίμενε κανείς να πάρει “πάνω” του υποθέσεις όπως αυτή του κάθετου άξονα, της γεωθερμίας, του προαστιακού κλπ αλλά ο βουλευτής ασχολήθηκε με άλλα πράγματα και έχει ως δικαιολογία ότι συμμετέχει στην επιτροπή για το Βατοπέδι.

Ο Γικόνογλου επιχείρησε να εντυπωσιάσει με την ορμή του νεοφώτιστου και από τις πρώτες μέρες προχώρησε σε κάτι καταγγελίες για κάτι of shore εταιρίες που έχουν έδρα στην Κύπρο, έκανε καταγγελίες για το φιάσκο του Κιλτίδη για την φαραωνική εξαγωγή στη Ρωσία αλλά από τότε άκρα του τάφου σιωπή για τα θέματα αυτά. Επιχείρησε να το παίξει προστάτης των αγροτών αλλά το Υπουργείο αντί για Χριστούγεννα πλήρωσε το Πάσχα και τον εξέθεσε. Στο τέλος ήρθε και η δήλωση του Καρχιμάκη ότι το κράτος δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ ως ενίσχυση στο ροδάκινο και τέλος ο Θανάσης.

Ο Τόλκας φέρθηκε πιο έξυπνα. Δεν έκανε βαρύγδουπες δηλώσεις ει μη μόνον στους άνεργους κλωστοϋφαντουργούς της ΕΝΚΛΩ και έπαιξε δευτερεύονται ρόλο στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Δεν εκτέθηκε και ακόμα και σήμερα κινείται ήρεμα, αθόρυβα, φαίνεται ότι βρήκε “άκρες” στην Αθήνα και λύνει προβλήματα, όπως είπε και ο συνάδελφός του Σιδηρόπουλος προ ημερών. Έκανε στα σίγουρα εχθρούς στην επαρχία Νάουσας με τον “Καλλικράτη”.
Επι θητείας του ως νομαρχιακός σύμβουλος είχε παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης της Ημαθίας. Δεν την ξανακούσαμε έκτοτε και αυτό σημαίνει δυο πράγματα. Είτε ήταν μια έκθεση ιδεών είτε δεν μπορεί να να προωθήσει τίποτα και σιωπά.

Την αξιολόγηση των τριων κυβερνητικών βουλευτών μπορεί να την κάνει ο κάθε πολίτης. Μπορεί να την κάνει πολύ περισσότερο ο κάθε ψηφοφόρος τους που τους έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκονται στη Βουλή.
Κατά τη δική μου άποψη και οι τρεις δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και ως σήμερα τα δείγματα γραφής τους μου δίνει το επιχείρημα να πω ότι δεν περνάνε τη βάση και ως εκ τούτου πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να φανούν αντάξιοι στη λαϊκή εντολή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kali h protasi kai o problimatismos alla poios na toys aksiologisei? ayth einai h dhmokratia mas

loulas είπε...

Συμφωνώ με όσα αναφέρονται στο άρθρο του κ ΜΟΧΛΑ

Ανώνυμος είπε...

τοπικών "δημοσιογράφων" προβλέπεται???
Αλήθεια, ποια σχολή δημοσιογραφίας τελειώσατε??? του Αρπαχτάν?

Ανώνυμος είπε...

kala ta les moxla alla yparxoyn edo mesa kai kati malakes poy mono brizoyn kai sy ftais poy toys anexesai koftoys epiteloys,