Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πήρα μια επιστολή από τον Βεροιώτη Δ. Κατσιμάνη, δημότη του δήμου Βέροιας που χτες το πρωί έκανε "κάτάληψη" το γραφείο της δημάρχου Χ. Ουσουλτζόγλου ζητώντας το αυτονόητο, δουλειά.
Η επιστολή λέει ότι..
είναι άνεργος πάνω από ένα χρόνο, έχει αυξημένη εμπειρία ως τεχνίτης και δεν προσλαμβάνεται στο δήμο διότι έχει ενεργή συμμετοχή στα κοινά και αυτό δεν αρέσει στην διοίκηση του δήμου.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σήμερα 10-5-2010 έκανα κατάληψη το γραφείο της Δημάρχου Βέροιας από της 9π.μ μέχρι τις 3,30μ.μ όπου τελικά έφυγε η δήμαρχος και το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο.
Αύριο πάλι θα κάνω κατάληψη το γραφείο της Δημάρχου μέχρι να μου δώσουν δουλειά ή κάτι άλλο να γίνει.
Οφείλω να αναφέρω ότι η Δήμαρχος ήταν γενικά ευγενική εκτός από την αίσθηση της ότι είμαι βαλτός και εκτελώ διατεταγμένη υπηρεσία από την συμμετοχή μου σε συνωμοσία εναντίων της, λες και ζήτησα σήμερα δουλειά, λες και σήμερα έμεινα άνεργος, λες και σήμερα η πολιτεία δεν κάνει τίποτα για μένα, λες και παίρνω κάποιο βοήθημα, λες λες λες....λες και δεν έχω δική μου προσωπικότητα, νοημοσύνη, αξιοπρέπεια. Ίσως η Δήμαρχος να κρίνει από τους ανθρώπους που έχει γύρω της. Έτσι δικαιολογείται.
Δεν συνηθίζεται βλέπεις στη χώρα μας κάποιος στην κατάσταση μου να διαμαρτύρεται και να ζητά δουλειά. Τον βάζουν άλλοι να παίζει τα παιχνίδια τους.
Ας είναι.......δεν είναι πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο διεκδικώντας αυτονόητα για το κοινωνικό σύνολο.
Είναι βλέπεις αυτές οι αντίθετες απόψεις που έχω για τα οικολογικά-περιβαλλοντολογικά και για τους πατέρες που η δήμαρχος βλέπει παντού συνωμοσίες.
Ακόμη και στα αυτονόητα. Γιατί ζητώ αυτονόητα είμαι βαλτός κατά την Δήμαρχο και συμμετέχω σε μια συνωμοσία εναντίων της.
Θα περίμενε ίσως να επαιτούσα ή να κλέψω μιας και είναι της μόδας.
Ήρθε και ο αντιδήμαρχος τεχνικών του Δήμου Βέροιας Δημήτρης Δάσκαλος και είπε προκλητικότατα ότι δεν με προσλαμβάνουν γιατί διαμαρτύρομαι και δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει ο ίδιος πρόσληψη μου στο τεχνικό τμήμα και όχι γιατί δεν κάνω για την δουλειά του τεχνίτη.
Αυτό που του απάντησα το λέω και δημόσια. Έχουν μάθει να προσλαμβάνουν μόνο ανθρώπους με σκυμμένο το κεφάλι και πάντα να συμφωνούν μαζί τους. Για τους υπόλοιπους στον καιάδα.
Παρ' όλα αυτά η Δήμαρχος μου πρόσφερε καφέ και επανειλημμένα μάλιστα ήθελε να μου προσφέρει τοστ κτλ.
Όμως η επιλογή της δημάρχου είναι να μη κάνει τίποτα. Ούτε να μου δώσει δουλειά αλλά ούτε να καλέσει την αστυνομία. Μέχρι να βαρεθώ και φοβούμενη κύμα καταλήψεων άλλων συμπολιτών μας που είναι στην ίδια κατάσταση με εμένα ικανοποιώντας το αυτονόητο αίτημα μου για εργασία λόγω της κοινωνικής κατάστασης στην οποία βρίσκομαι αλλά και την τεχνική εμπειρία την οποία διαθέτω.
Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι πολλοί γύρω από την Δήμαρχο ήθελαν και ήταν βασιλικότεροι του βασιλέως .
Άνθρωποι που η δουλειά τους είναι άλλη είτε αιρετοί είτε εργαζόμενοι ευχάριστα ήθελαν να πάρουν τον ρόλο του μπράβου ώστε να προφυλάξουν την Δήμαρχο. Να την προφυλάξουν από τι; Από την διαμαρτυρία; Γιατί για την σωματική ακεραιότητα της ούτε μια στιγμή δεν είχε τον παραμικρό φόβο μιας και δεν συναντιόμαστε πρώτη φορά.
Ομολογώ ότι η Δήμαρχος προφύλαξε τον εαυτό της αλλά και έμενα βάζοντας σε τάξη τους αυτόκλητούς (φύλακες της νομιμότητας).
Επειδή μου ειπώθηκαν διάφορα από τους αυτόκλητους την ώρα που έκανα κατάληψη στο γραφείο της Δημάρχου και ειδικότερα ότι κάνω κατάληψη για να διοριστώ στο δημόσιο......γιατί επέλεξα αυτό το τρόπο διαμαρτυρίας και όχι κάτι άλλο.....γιατί το γραφείο Δημάρχου και όχι κάποιου άλλου.... αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω πάλι τους λόγους που διαμαρτύρομαι κάνοντας κατάληψη το γραφείο της Δημάρχου Βέροιας.
Οι λόγοι είναι οι εξής:
Εδώ και πάρα πολύ καιρό είμαι άνεργος, μη επιδοτούμενος, γραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ πάνω από 12 μήνες, όπως βέβαια χιλιάδες άλλοι συνάνθρωποι μου. Η κατοικία μου είναι ένα κλειστό γκαράζ στην κυριολεξία 2Χ3.
Χωρισμένος με 2 παιδιά ανίκανος να ζήσω τον εαυτό μου πόσο μάλλον να καταβάλω την διατροφή που είμαι υποχρεωμένος από την συνείδηση μου απέναντι στα παιδιά μου και όχι γιατί μου το επέβαλε η πολιτεία μέσα από μια δικαστική απόφαση.
Όμως για εμένα δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολύ καιρό καμία δυνατότητα να με βοηθήσει η πολιτεία σε τελείως απαραίτητα στην επιβίωση μου μιας και δεν πληρώ ποτέ τις προϋποθέσεις που βάζει η πολιτεία για να πάρω τα ψίχουλα που πετά σε άλλους χιλιάδες συνανθρώπους μου είτε παίρνουν επίδομα ανεργίας είτε επίδομα πρόνοιας.
Πέρσι ζήτησα εργασία από τον Δήμο Βέροιας στο τεχνικό τμήμα του Δήμου, μιας και η τεχνικές μου γνώσεις πληρούν τις προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Πήγα στον αντιδήμαρχο τεχνικών του Δήμου Βέροιας Δημήτρη Δάσκαλο και ζήτησα δουλειά. Την δουλειά που ξέρω.... την δουλειά που έκανα χρόνια......την δουλειά που επί πολλά χρόνια πρόσφερα στο Δήμο Βέροιας μέσω της Δημοτικής επιχείρισης “Ηφαιστος” όπου εργάστηκα ως τεχνίτης σε έργα που έγιναν στην παλαιά πόλη της Βέροιας (Κυριώτισσα), πεζοδρόμηση των οδών προφήτου Ηλία και Ιπποκράτους στην Εβραϊκή συναγωγή (Μπαρμπούτα ) και άλλα έργα τα οποία κατασκεύασε ο Δήμος μέσω της Δημοτικής επιχείρισης όπου εργάστηκα επί χρόνια (τολμώ να πω ως αρχιμάστορας) μιας και οι Πρόεδροι που διετέλεσαν την θητεία τους μπορούν να βεβαιώσουν αυτό και εκτίμησαν τις τεχνικές γνώσεις μου, ώστε να γίνει κάτι τέτοιο. Μέσα από αυτή την επαγγελματική διαδρομή την δική μου αλλά και την επαγγελματική διαδρομή του αντιδημάρχου (εργαζόταν ως μηχανικός του δήμου) γνωριζόμαστε προσωπικά και μάλιστα στην συνάντηση μας πέρσι για να ζητήσω δουλειά μου είπε ότι θα ήθελε να με εντάξει σε ένα πρόγραμμα 36 μηνών που θα έπαιρνε ο Δήμος ώστε να εργαστώ στον Δήμο ως τεχνίτης μιας και γνώριζε και γνωρίζει ότι οι τεχνικές μου γνώσεις και οι δυνατότητες μου ήταν και είναι πολλές.
Όμως παράλληλα στο χρόνο που μεσολάβησε από τότε, (που εργαζόμουν στη Δημοτική επιχείριση “Ηφαιστος” συμμετείχα και σε διάφορες πολιτικές δραστηριότητες και διαμαρτυρίες σε αδικίες που γίνονται σε βάρος του περιβάλλοντος και σε βάρος των πατέρων και των παιδιών τους στην χώρα μας αλλά και στον Δήμο μας. Αυτές οι δραστηριότητες με έφεραν αντιμέτωπο ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες με την Δήμαρχο Βέροιας.
υ θεωρώ ότι η μη πρόσληψη μου στο Δήμο να εργαστώ ως εποχιακός εδώ και πλέον του ενός χρόνου που ζήτησα εργασία είναι αποτέλεσμα αυτής της αντίθεσης και της δράσης μου με τον Δήμο Βέροιας και όχι γιατί δεν πληρώ τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές γνώσεις για να προσφέρω έργο στον Δήμο.
Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει η πολιτική που ασκεί σήμερα ο Δήμος Βέροιας στα τεχνικά έργα που κατασκευάζει. Αυτή η πολιτική δεν είναι άλλη από το να δίνει τα τεχνικά έργα κατασκευής του Δήμου σε εργολάβους παίρνοντας ανασφάλιστους εργάτες ή εργάτες που δεν έχουν σχέση με τον Δήμο Βέροιας με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις τσέπες αυτών των εργολάβων εκατοντάδες χιλιάδες, ακόμα και εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ σε συμπολίτες συνδημότες μας. Να καλούμαστε όλοι οι δημότες μετά να πληρώσουμε για αυτά τα τεχνικά έργα χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από αυτά τα έργα δημότες μας.
Θα έπρεπε και πρέπει ο Δήμος Βέροιας όπως και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας μέσα από αυτά τα τεχνικά έργα να ασκείται και μια κοινωνική πολιτική δίνοντας δουλειά στους δημότες που έχουν ανάγκη από εργασία αλλά δεν μπορούν να αποδώσουν μεγάλο κέρδος στους εργολάβους οπότε δεν τους προσλαμβάνουν στην ελεύθερη αγορά.
Αυτό γινόταν παλαιά δίνοντας δουλειά σε ανθρώπους που έφταναν σε ηλικία συνταξιοδότησης αλλά και τα απαραίτητα ένσημα ώστε να μπορέσουν να συμπληρώσουν της προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση μιας και ήταν και είναι αδύνατο να βρουν εργασία στην ελεύθερη αγορά.
Όλα αυτά έγιναν αέρας στο βωμό του κέρδους εδώ και καιρό και πλέον πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν εργασία λόγω της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα όπου έχει καταρρεύσει η οικοδομική δραστηριότητα αλλά και λόγω αυτής της πολιτικής που ανέφερα παραπάνω οδηγώντας πολλούς ανθρώπους σε απόγνωση.
Σε απόγνωση βρίσκομαι και εγώ σήμερα. Η μόνες επιλογές που έχω είναι οι εξής.
Να κλέψω.... να γίνω επαίτης ....... ή να διαμαρτυρηθώ για όλα τα παραπάνω.
Επέλεξα την διαμαρτυρία.
Να κάνω κατάληψη στο γραφείο της Δημάρχου Βέροιας μέχρι να γίνει κάτι.
Διαμαρτύρομαι για την πολιτική που ασκεί ο Δήμος στους δημότες του.
Διαμαρτύρομαι γιατί η πολιτεία δεν κάνει απολύτως τίποτα για να δώσει την δυνατότητα να ζήσω.
Διαμαρτύρομαι γιατί ο Δήμος δεν μου δίνει δουλειά, την δουλειά που έκανα χρόνια τεχνίτης λόγω της αντίθεσης μου και των θέσεων μου πάνω στα οικολογικά-περιβαλλοντολογικά και οικογενειακά ζητήματα.
Δηλώνω μέσω της διαμαρτυρίας μου αυτής στο γραφείο της Δημάρχου ότι είμαι παρών και εγώ ...... ότι έχω δικαίωμα και προϋποθέσεις να ζήσω στην πόλη που γεννήθηκα, που μεγάλωσα και ζω.....
Γνωρίζω ότι είναι παράνομο να γίνετε κατάληψη το γραφείο ενός Δημάρχου. Γνωρίζω ότι είναι παράνομο να επαιτείς. Γνωρίζω επίσης και ότι είναι παράνομο και ηθικά κατάπτυστο να κλέβεις.
Γνωρίζω ότι πολλοί συμπολίτες μου είναι σε απόγνωση χωρίς καμία δυνατότητα στα απολύτως απαραίτητα.
Θέλω όμως το ψωμί που θα πάρω να το αγοράσω με τα λεφτά από την δουλειά μου και όχι να μου το χαρίσει ή να μου το δώσει φιλάνθρωπα κάποιος μιας και είμαι ικανός για εργασία όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας.
Ζητώ τα αυτονόητα και την αξιοπρέπεια μου στην χώρα της μίζας, της ρεμούλας, της ανοησίας και της άγνοιας.
Επιτέλους θα κάνουν κάτι...........
Ψωμί.......ή φυλακή.......
Παράνομος θα είμαι όπως και να έχει από τις επιλογές που μου άφησαν οι μαϊμού πολιτικάντηδες με την μαϊμού πολιτική τους, τις μαϊμού κοινωνικές ευαισθησίες τους, και τα μαϊμού φιλάνθρωπα συναισθήματα τους. Δυστυχώς δεν είμαι μοναδικός και η εξαίρεση όπως ισχυρίζονται για τον χώρο τους και τους όμοιους τους οι διάφοροι κατά τόπους δυνάστες και αρχιτρομοκράτες..
Κάποτε πηγαίναν τους υπηκόους διακοπές σε ξερονήσια.
Τους πολίτες σήμερα που τους πάνε;
Εσείς που διοικείτε αυτό τον τόπο διώξτε την φτώχεια και όχι τους φτωχούς.
Κανείς στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν κατάφερε να διώξει τους φτωχούς.....όσοι το προσπάθησαν κατέληξαν σε γκιλοτίνες.
Νεότερα στην αυριανή κατάληψη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΑΝΗΣ
ΒΕΡΟΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια: