Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

"ΚΛΕΙΔΩΣΕ" Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ. ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της Νάουσας και προφανώς η παρέμβαση που καταγγέλθηκε από Ημαθιώτη κυβερνητικό παράγοντα και τελικά το σχέδιο νόμου που εισέρχεται στη Βουλή για συζήτηση, ο περιβόητος "Καλλικράτης" προβλέπει τρεις δήμους στην Ημαθία, όπως προτείνονταν εξ αρχής με την μελέτη του Ι.Τ.Α. της ΚΕΔΚΕ.
Αναλυτικά το νομοσχέδιο..
...προβλέπει ότι στο νομό Ημαθίας θα γίνουν τρεις δήμοι με έδρες τη Βέροια, Νάουσα και Αλεξάνδρεια.
Δήμοι Ειρηνούπολης και προπάντων δήμος εκείθεν του Αλιάκμονα δεν πρόκειται να ιδρυθούν.
Είναι σαφές πως η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει αντιδράσεις στην επαρχία της Νάουσας όπου ήδη προ τριων ημερών οι δύο δήμαρχοι Σπαθόπουλος και Σιδηρόπουλος είχαν πληροφόρηση ότι χάρηκαν για λίγο και τώρα δηλώνουν έτοιμοι για νέους αγώνες.

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι από 1.034 που ήταν σήμερα συρρικνώνονται σε 325, καταργούνται οι νομαρχίες και στη θέση τους έρχονται οι 13 αιρετές περιφέρειες. Η εξοικονόμηση των κρατικών δαπανών από το εγχείρημα ανέρχεται στα 1.170 δισ. ευρώ ετησίως. Τα έσοδα των νέων ΟΤΑ θα καθορίζονται:

α) για τους δήμους: από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ από το 50% του φόρου ακίνητης περιουσίας.
β) για τις περιφέρειες: από το 2,40% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ.

Οι δαπάνες των δήμων και των περιφερειών θα υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η θητεία των αιρετών α' και β' βαθμού θα είναι πενταετής, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνεται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Τρεις δήμους πρότεινε και η ΚΕΔΚΕ

Την δημιουργία τριών Δήμων, στην Ημαθία πρότεινε με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Στην επιστολή περιλαμβάνονται και οι προτάσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης για το χωροταξικό, που συγκρότησε η ΚΕΔΚΕ με απόφαση του έκτακτου Συνεδρίου της.


Η Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ αφού έλαβε υπόψη την πρόταση του νομοσχεδίου, τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΚΕΔΚΕ, τη μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ITA), τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ, των δημοτικών και κοινοτικών συμβουλίων καθώς και άλλων φορέων όλης της χώρας, για το νομό Ημαθίας προτείνει, «αντί της πρότασης του Ν/Σ για τέσσερις (4) Δήμους, τρεις (3) Δήμους με βάση τη μελέτη του ΙΤΑ, ως εξής:

α. Δήμος Βέροιας με έδρα τη Βέροια αποτελούμενο από τους Δήμους Βέροιας, Μακεδονίδος, Βεργίνας, Αποστόλου Παύλου και Δοβρά.

β. Νάουσας με έδρα τη Νάουσα αποτελούμενο από τους Δήμους Νάουσας, Ανθεμίων και Ειρηνουπόλεως.

γ. Αλεξάνδρειας με έδρα την Αλεξάνδρεια αποτελούμενο από τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Αντιγονιδών και Μελίκης».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ...κ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΕ.-

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΑΚΗ ΣΥΛΥΠΗΤΗΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΛΚΑ !

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ !!!
ΚΑΤΩ Η ΠΑΡΑΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα
Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. θελω να μάθω τ έχει να πει....

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ είχε άποψη και πήρε απόφαση για το χωροταξικό. Το γεγονός ότι ο γραμματέας της δεν την πρόβαλε και δεν την στήριξε είναι άλλο θέμα. Μη βάζεις όλους σε ένα σακκί.
Όσο δε αφορά τους βουλευτές τα ήθελαν και τα έπαθαν. Ιδιαίτερα ο Σιδηρόπολος. Για τον χοντρό δεν αξίζει να συζητάει κανείς.
ΜΠΡΑΒΟ στον ΤΟΛΚΑ. Ικανοποίησε το κοινό αίσθημα και την κοινή λογική και ήρθε σε αντίθεση με συμφέροντα ακόμη κι αν αυτά λειτουργήσουν (ΣΕ ΚΆΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ) αύριο σε βάρος του. ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ. ΤΟ ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΤΥΧΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΓΟΙ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΕΡΓΟΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

ρε μαγκες ο τολκας τους επαιξε ψιλο γαζι.. τους εσυρε τους αλλους 2 (σιδηροπουλο και γικονογλου) να τοποθετηθουνε για 5 δημους και το γυρισε τελικα το παιχνιδι. και αυτοι που τωρα τον βριζουν δεξιοι εινια που δεν θα τον ψηφιζαν ποτε αλλα μαλλον ο τασουλης αυτα δεν τα ηξερε και μπερδεψε τα πραγματα... να τον δω τωρα που σ εμας εταζε θεσεις στο δημοσιο και σημερα δεν μπορει να περασει ουτε στρατο

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΛΚΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΩΡΑ

Ανώνυμος είπε...

OXI ALLH PATATA !!