Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στα πλαίσια των επιμορφωτικών δράσεων των σχολικών συμβουλών γενικής παιδαγωγικής καθοδήγησης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οργανώθηκαν δύο επιμορφωτικές δράσεις από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών Ν. Ημαθίας, Ιωαννίδου Ισμήνη για τα σχολεία 1ο Λύκειο, 1ο Γυμνάσιο, ΚΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία και...
Τρόποι Αντιμετώπισή τους» που παρουσιάστηκε από το Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, Θόδωρο Χαλαστάνη και «Συνεργασία εκπαιδευτικών με οικογένειες μαθητών με δυσκολίες» που παρουσιάστηκε από την Κοινωνική Λειτουργό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, Ευφημία Οικονομίδου.
Η επιμόρφωση είχε στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους και κατέληξε σε γόνιμο και δημιουργικό διάλογο με ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών οι οποίοι καθημερινά έχουν την εμπειρία της επαφής με τους μαθητές, των δυσκολιών που προκύπτουν μέσα στην τάξη και των τρόπων που μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πράξη αποτελεσματικά. Η γνώση που αποκτούν οι εκπαιδευτικοί βιωματικά είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο, χρήσιμη με τη γνώση που προσφέρει η μελέτη και η ακαδημαϊκή έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: