Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Tην Κυριακή το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν ορισμένοι πολίτες της Αλεξάνδρειας σε κεντρικό καφέ της πόλης και εκεί ακούστηκε δημόσια μια πρόταση εν όψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Η πρόταση αυτή έπεσε στο τραπέζι από ...
..μέλη της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας και είχε ως αποδέκτη τον δήμαρχο Μπάμπη Γκιόνογλου.
Στην παρέα συμμετείχαν εκτός του δημάρχου, ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Απατσίδης, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μιχαηλίδης και άλλοι.
Κι εκεί που συζητούσαν για τα δημοτικά και τις εκλογές έπεσε η πρόταση προς τον δήμαρχο: Να αποχωρήστε εσύ και ο Παράσχος και να βρούμε ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο να ηγηθεί του σχήματος.
Στην εύλογη ερώτηση: και ποιος είναι αυτός; Η απάντηση ήταν: να, μπορεί να ηγηθεί ο Χ. Χατζημιχάλης!
Είναι σαφές ότι η πρόταση αυτή μπορεί να απηχεί στις απόψεις ορισμένων μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι η πρόταση αυτή μπορεί να "περπατήσει" πολιτικά και μάλιστα σε μια εκλογική μάχη απολύτως κρίσιμη και άκρως πολιτική.
Ωστόσο, το σενάριο αυτό κάποιοι φροντίζουν να το ενδυναμώνουν παραβλέποντας διαδικασίες, πολιτικές πρακτικές, κοινωνικές δυναμικές κλπ.
Η όποια διαδικασία επιλογής του υποψήφιου δημάρχου θα πρέπει να γίνει υπό τα φώτα της δημοσιότητας και με συμμετοχή των πολιτών που ανήκουν στον χώρο. Αλλιώς δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος οποιαδήποτε επιλογή.

4 σχόλια:

ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Υποθέσεις που αφορούν το μέλλον μιας περιοχής 40.000 κατοίκων δεν μπορούν να τις οικειοποιούνται κάποιοι που θέλουν να λέγονται κομματικά στελέχη.
Επιτέλους θα πρέπει συμμετέχει και ο λαός σε κάποιες σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν.
Όταν σε κάνει ο λαός στέλεχος, σε κάνει για να ακούγετε η ΦΩΝΗ ΤΟΥ και όχι για να παίζεις παιχνίδια πίσω απο την πλάτη του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χάρη το άλλο με τον τοτό το ξέρεις;

ποιός είπες;

.....

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ως- κατα πασα πιθανότητα- νέος δημότης αυτοί του δημου, θα ηθελα να σχολιάσω οτι αλίμονο μας ,αν εν ετη 2010 και κυριαρχιας του πασοκ στα πολιτικα πραγματα συνεχιζουμε να βγαζουμε δημαρχους απο τα καφενεια. Ο δημαρχος θα προκυψει απο την ιδια διαδικασια με αυτη που βγηκε ο προεδρος του κινήματος. *Ανοιχτη μαζικη διαδικασια*. Οτιδηποτε αλλο ειναι σενάριο γνωστής οπισθοδρομικής κομπανίας...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ειναι δυνατόν Χάρη,να βάλεις μια φωτογραφία του προτεινόμενου κου Χατζηγιάννη?
Αν δεν εχεις δεν πειράζει....