Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ Π.Π.Κ.Α ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ


Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αθήνα, όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες για την προώθηση θεμάτων του Δήμου Αλεξάνδρειας.
Αναλυτικότερα, επισκέφθηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Γερουλάνο και την Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Μενδώνη Λίνα. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η προώθηση της μελέτης του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία έχει ήδη κατατεθεί προς χρηματοδότηση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013».

Ο Υπουργός έδωσε τη συγκατάθεσή του και απομένει πλέον να ξεκαθαριστεί η διαδικασία κατά την οποία το πολυπόθητο έργο θα ενταχθεί.
Ακολούθως, επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια του τομέα Σχολικής Στέγης, κα. Λοκανά Ευγενία, την οποία κα ενημέρωσε για το πρόβλημα της σχολικής στέγασης που αντιμετωπίζει ο Δήμος.
Η κ. Λοκανά δεσμεύτηκε να προχωρήσει άμεσα το θέμα, μόλις λυθεί το ζήτημα της απόκτησης του οικοπέδου της Α.Τ.Ε.
Με τις συναντήσεις του αυτές η διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας θεωρεί πως δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες της εισέρχονται στη φάση της οριστικής επίλυσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: