Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΤΟ Σ.Δ.Ε ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, και του παραρτήματός του της Βέροιας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ». Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ενθαρρύνει και προωθεί συστηματικά.
Πολύτιμη υπήρξε ασφαλώς και η αρωγή του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Γκιόνογλου, που διέθεσε λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των εκπαιδευομένων μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.
Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν στο Πλανητάριο την ταινία «Αστερισμοί και Μύθοι». Με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρθηκαν στα αστρικά συστήματα και τον κόσμο των μύθων, που έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό. Στον προσομοιωτή φορώντας 3D γυαλιά ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο τη στιγμή που γεννήθηκε το σύμπαν και παρακολούθησαν την ιστορία 10 δισεκατομμυρίων χρόνων να ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους, σε τρεις διαστάσεις και σε πέντε μόλις λεπτά. Οι εκπαιδευόμενοι ενθουσιασμένοι μετά την προβολή της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να σχολιάσουν το περιεχόμενό της απολαμβάνοντας τον καφέ τους στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.

Δεν υπάρχουν σχόλια: